De ce a renunțat Rita Mureșan la cariera de model, după ce a rămas însărcinată: „Nu aș mai fi putut avea copii”

Rita Mureșan este în continuare o emblemă pentru lumea modelling-ului românesc. În momentul în care a rămas însărcinată cu primul său copil, cariera s-a a stagnat, însă viața de familie a împlinit-o cum nu se aștepta vreodată.

26 ian. 2024, 11:58
De ce a renunțat Rita Mureșan la cariera de model, după ce a rămas însărcinată: „Nu aș mai fi putut avea copii”
De ce a renunțat Rita Mureșan la cariera de model, după ce a rămas însărcinată: „Nu aș mai fi putut avea copii”

După ce Rita Mureșan a rămas însărcinată prima dată, doctorul a anunțat-o că vor fi probleme în cazul în care nu va păstra sarcina, mai ales că suferea de disgravidie cronică. Fostul model a hotărât să se întoarcă în România și a stat internată timp șapte luni în spital pentru a se asigura că nașterea și recuperarea decurg normal.

Citește și: Rita Mureșan, despre drama trăită când fiica sa a fost la un pas de moarte. Pentru a depăși momentul, s-a îndreptat către terapia cu îngeri: „Durerea era prea mare pentru mine, ca mamă”

De ce a renunțat Rita Mureșan la cariera de model

Rita Mureșan a rămas însărcinată la o vârstă fragedă, când parcursul său în lumea modei era în plină ascensiune. A decis să renunțe la viața agitată, dar frumoasă, de pe podium, pentru a deveni mamă. La ani buni de la acest moment, vedeta nu regretă nimic.

În momentul în care am aflat că sunt însărcinată cu Rebeca tocmai ajunsesem la direct booking în agenție la Milano – adică nu mai era nevoie să merg la castinguri, eram aleasă direct de clienți. Muncisem mult pentru poziția asta. Într-adevăr, primul meu gând a fost că nu e momentul ca eu să am un copil. Asta și pentru că însemna o schimbare totală: să devin mamă, să renunț la modelling, să mă întorc în România, sa mă căsătoresc…Însă când doctorul mi-a spus că vor fi probleme cu sarcina și că, dacă nu o duc pe aceasta la bun sfârșit, nu voi putea să mai am copii, decizia mea a fost clară: am renunțat la tot și m-am mutat pentru 7 luni în spital la Giulești, unde, de altfel, s-a și născut prințesa mea Rebeca. Și nu am niciun regret! În perioada aceea, doctorul Puia mi-a fost și tată, și mamă, Dumnezeu să îl odihnească în pace! Când am aflat că sunt însărcinată, niciun doctor nu și-a asumat riscul, pentru că eu aveam disgravidie cronică. Și vorbim despre acum 27 de ani”, a povestit Rita Mureșan pentru viva.ro.

Pentru a ajunge pe mâna celui mai bun medic, Rita Mureșan a avut parte și de puțin noroc. Prin intermediul unor prieteni, fostul model a fost trataă exemplar și chiar salvată de la o soartă tristă.

Azi poate medicina e mai evoluată, nu poate, sigur! El și l-a asumat. Ca să ajungi la el urgent, cum era cazul meu, era însă nevoie de relații. Și era urgent! Într-o zi, mă plimbam prin parc cu Nelu, gândindu-ne ce să facem. Am întâlnit niște prieteni de-ai lui și, din vorbă în vorbă, Carmen a spus: „Îl cunosc eu pe Puia, am născut cu el. Asa am ajuns la el, iar Rebeca i-a mulțumit lui Carmen, s-a născut de ziua ei, pe 20 decembrie”, a mai povestit Rita.

Ca o mamă devotată ce este, Rita Mureșan a fost dârămată în momentul în care fiicele sale au decis să plece în străinătate pentru studii și muncă. După ce s-a obișnuit cu ideea, fostul model nu a putut decât să fie foarte mândră de realizările fetelor ei. Totuși, o parte din sufletul său și-ar fi dorit ca Gloria, fata cea mică, să îi calce pe urme în lumea modelingului, însă fata a ales alt drum în viață.

Am suferit foarte mult când a plecat Rebeca în SUA. Acela a fost un punct important. Apoi am avut trei ani să mă obișnuiesc cu gândul ca pleacă și Gloria. Mi-a fost foarte greu, dar orice învăț are și dezvăț… Mai ales că mereu am vrut doar ce e mai bine pentru ele, chiar dacă sufletul meu a suferit la plecarea lor. Relația noastră e frumoasă. Le-am făcut surprize de multe ori, mergând să le vizitez, dar și ele mie. Acum ne vedem de câte ori putem. Eu am vrut ca Gloria să meargă pe urmele mele. Însa ea nu a vrut… A vrut să termine facultatea la Londra. Până într-o seară, când a venit la București să mă vadă și, la un restaurant, a abordat-o cineva, întrebând-o dacă e model. Era Ana Maria Bucura, top model internațional. Între timp, Gloria a semnat cu Metropolitan Paris, însă în paralel își va continua studiile de master în Marketing. Interesant e că, atunci când Ana a aflat că Gloria e fiica mea, i-a spus: „Eu cu mama ta am început aici, în România, ea m-a luat în prezentări. Nimic nu e întâmplător în viață!”, a mai afirmat vedeta.

Rebeca lucrează la un fond de investiții pe Wall Street. Ei au luat-o din timpul facultății, pentru că ea avea rezultate deosebite la facultate. A terminat Vassar, dublă specializare – chimie și finanțe.

Citește și: Rita Mureșan pregătită să îmbrace rochia de mireasă pentru a doua oară: „Sunt o romantică incurabilă!”