De ce a vrut Sergiu Nicolaescu să fie incinerat

Publicat: Joi, 03 Ianuarie 2013 20:29 // Actualizat: Joi, 03 Ianuarie 2013 20:29 // Sursa: RTV.net

Cineastul Sergiu Nicolaescu, care a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul Elias din Bucureşti, va fi incinerat conform propriei dorinţe exprese.

Foto: Mediafax

Dana Nicolaescu, soţia regizorului, precizează că incinerarea a fost "dorinţa expresă" a soţului său, pe care i-a respectat-o, şi solicită presei să trateze "cu decenţa şi respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariţia soţului ei", scrie Mediafax.

Contactată telefonic de jurnaliştii România TV, prof. dr. Monica Pop a susţinut faptul că regizorul Sergiu Nicolaescu a dorit să fie incinerat.

"Doamna Nicolaescu nu face decât să respecte dorinţa lui Sergiu Nicolaescu şi am avut de mai multe ori discuţii de genul acesta pentru că atunci când venea la spital la consultaţie şi la control şi stăteam de vorbă. Discuţia a pornit de la încercarea noastră de a convinge populaţia că este bine să ne transformăm în donatori de ţesuturi şi organe atunci când nu mai suntem ca să ajutăm pe alţi oameni şi decât să ne mănânce viermii. Bineînţeles, el întotdeauna mi-a spus că e perfect de acord şi că el îşi doreşte să fie incinerat şi nu altfel. Asta a fost dorinţa dumnealui. E un lucru pe care eu îl ştiu de 15 ani. În niciun caz doamna nu greşeşte, doamna nu face decât să respecte dorinţa pe care soţul ei a avut-o. Şi noi medicii, unii dintre noi avem această părere. Mi se pare anormal să ajungem acolo şi să fim devoraţi de nişte mici vieţuitoare şi cel puţin eu sunt de acord cu această poziţie a lui. Discuţia a pornit de la faptul că am spus că eu dacă aş fi într-o situaţie de genul acesta aş dori ca să mi se ia orice fel de organ sau ţesut ca să pot să ajut alt om. Şi în acest context a avut loc discuţia aceasta şi ştiu sigură că dânsul asta a dorit.", a declarat Monica Pop.

Întrebată dacă în cazul în care există un testament, Sergiu Nicolaescu ar fi consemnat şi această dorinţă a sa de a fi incinerat după moarte, Monica Pop a precizat: "Nu ştiu şi nici nu cred că trece cineva în testament aşa ceva. Asta era dorinţa dânsului şi mie mi se pare foarte normal ca fiecare om să hotărască asupra organismului lui şi apoi să fie propriul lui stăpân". 

Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti. Incinerarea va avea loc într-un cadru restrâns, nefiind permis accesul presei.

Preotul Valentin Fotescu spune că regizorul nu va putea avea o slujbă religioasă. "Trupul trebuie să se întoarcă în pământ, de asta se face înmormântare. Ca preot, eu nu pot merge să fac slujbă pentru cei incineraţi. Nu sunt de acord cu incinerarea nici ca preot, nici ca om", a declarat preotul, la România TV.

Mai mult, şi Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel la familia lui Sergiu Nicolaescu să-l înmormânteze creştineşte, pentru a păstra renumele marelui regizor în conştiinţa poporului român în majoritate ortodox.

"Pentru a păstra renumele lui Sergiu Nicolaescu în conştiinţa poporului român în majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel către familia marelui regizor să-l înmormânteze creştineşte, iar în acest sens, Arhiepiscopia Bucureştilor şi Parohia Parc Domenii din Bucureşti (Biserica Caşin) vor asigura jumătate din cheltuielile de înmormântare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practică necreştină", a precizat părintele Constantin Stoica, potrivit Mediafax.

Prietenii, colaboratorii, cunoscuţii şi toţi cei care doresc îşi pot lua rămas bun de la regizor vineri, de la ora 12.00, la Cercul Militar, unde va fi depus trupul neînsufleţit al acestuia.

Dana, soţia regizorului, a dat joi publicităţii un comunicat în care transmite presei că îi interzice publicarea şi difuzarea de imagini de la înmormântare.

Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat după ce regizorul a fost operat de peritonită.

loading...
9 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 ian 00:06
...alt om. Şi în acest context a avut loc discuţia aceasta şi ştiu sigur că dânsul asta a dorit”, a declarat Monica Pop pentru România TV. Sergiu Nicolaescu a murit joi, la Spitalul Elias. Regizorul fusese internat la Spitalul de Urgență Elias din data de 27 decembrie pentru o afecțiune...
04 ian 20:36
...ajut alt om. Şi în acest context a avut loc discuţia aceasta şi ştiu sigură că dânsul asta a dorit”, a declarat Monica Pop la RTV. ALTE ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT: ...
04 ian 17:57
Răspunde | Votează email 0 email
diana
Sa va fie rusine de ce a-ti putut face din moartea unui OM.Santeti jalnici si de tot rasul.Madam Dragotescu si Mitchievici ca doamne nu santeti nu va e sila de voi?Slugi amarate ce santeti.A fost ultima zi cand m-am uitat la postul vostru.I-mi este scarba de voi hoitarilor
04 ian 13:45
Răspunde | Votează email -1 email
Cristina Licau
ceva se ascunde in spatele acestei stupide dorinte. procuratura ar trebui sa fac o ancheta mai ales ca sicriul din dispozitia danei este sigilat.nu e corect fata de cei care l au iubit , de fanii lui si mai ales fata de colegii lui de breasla.poate chiar si sotiile lui anterioare ar dori sa- si ia ramas bun de la el. de ce atat mister?!ce se ascunde de fapt?
04 ian 11:14
Răspunde | Votează email 0 email
ionut
Nu pot sa cred ca poate mass-media sa decida, sau sa critice o ultima dorinta a unui om... FRATILOR doar respect pentru cei care au curajul sa ceara ce sa se faca cu el dupa moarte.... Nu il mai criticati, LAUDATI_L , bucurati-va ca ati fost contemporan cu un om cu o asemenea valoare ....:((((
04 ian 08:21
Răspunde | Votează email 1 email
scout
BOR-âțor nu le pasă de dorința omului de a fi incinerat și ar vrea să folosească moartea in scop de marketing.
04 ian 02:21
...alt="" width="499" height="333" /> RTV: De ce a vrut Sergiu Nicolaescu să fie incinerat Cineastul Sergiu Nicolaescu, care a încetat din...
04 ian 01:29
Răspunde | Votează email 0 email
joker
tin minte si acum si inca ma uit online la filmele cu pistruiatul.Mare om si in viata de zi cu zi dar si in viata de pe scena
03 ian 22:52
Răspunde | Votează email 1 email
Aga Khan
Pana una-alta, Martin Scorsese a cumparat demult drepturile de difuzare pentru Mihai Viteazul , film studiat in scolile de cinema.
Ca artist, Sergiu Nicolaescu a fost genial.Ca om, discutabil;ca si Marlon Brando.
03 ian 21:18
...a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul Elias din Bucureşti, va fi incinerat conform propriei dorinţe exprese. Citește mai departe…. Citeste toata stirea De ce a vrut Sergiu Nicolaescu să fie incinerat la ...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H