De ce aleg bărbaţii AMANTE care seamănă cu partenera de cuplu

În urma infidelităţii, te întrebi inevitabil ce a avut ea pentru ca el să o aleagă în detrimentul tău. Atunci când amanta seamănă leit cu partenera de cuplu, explicaţia devine mult mai greu de găsit şi de digerat.

18 aug. 2016, 12:00
De ce aleg bărbaţii AMANTE care seamănă cu partenera de cuplu

Sunt unii bărbaţi, pur şi simplu, tentaţi să ugradeze versiunea pe care o au acasă cu un model de ultimă generaţie sau există o altă explicaţie pentru acest fenomen?

„Mare parte din ceea ce ne atrage la o altă persoană este subconştient”, spun psihoterapeutul şi consilierul de cuplu Hilda Burke.

„Vrem să recreăm dinamica pe care am trăit-o cu cei care au avut grijă de noi în copilărie. Pe de o parte este o înclinare către familiar, dar merge mai departe de atât. Căutăm în mod subconştient un partener care seamănă cu prima persoană de care ne-am ataşat, astfel ca, în calitate de adulţi, să reparăm relaţia şi să schimbăm dinamica.”

Acesta este motivul pentru care se instalează un tipar fizic la o vârstă fragedă. Practic, dacă mama a fost blondă şi a avut ochi albaştri, bărbatul poate fi atras mai degrabă de femei care se încadrează în acest tipar.

Hilda oferă şi un exemplu pentru a explica mai bine fenomenul:

Citeşte mai mult pe feminis.ro.