De ce apar punctele negre

Este ușor să dăm vina pe anumite produse pentru piele pe care le folosim când vine vorba de punctele negre. Specialiștii spun însă că spatele apariției acestor pori dilatați plini cu sebum, care la contactul cu aerul se închid la culoare, stau cauze mai puțin cunoscute.

20 iul. 2016, 13:47
De ce apar punctele negre

Punctele negre se dezvoltă în special pe frunte, nas și bărbie. Ele nu reprezintă o problemă gravă de sănătate, însă sunt inestetice și pot fi mascate foarte greu cu fond de ten și corector. În plus, întrucât odată cu trecerea timpului ele se întăresc și sunt mult mai greu de scos, este bine să ții cont de câteva recomandări pentru ca ele să nu apară.

Te speli pe față înainte de a face duș
Curățarea feței înainte de duș se poate dovedi a fi o idee neinspirată și asta pentru că balsamul sau șamponul se pot prelinge pe față și bloca porii.  Așa că cel mai bine ar fi să-ți cureți tenul după ce faci duș.
Dormi pe o pernă murdară
Fața de pernă absoarbe urmele de machiaj, murdăria și transpirația de pe suprafața pielii. Acestea pot bloca porii și duce la dezvoltarea punctelor negre de-a lungul obrajilor, pe frunte și nas. Indicat este să schimbi fața de pernă o dată la trei zile.

Folosești produse de păr
Acestea pot lăsa părul moale și mătăsos, dar pot duce la apariția punctelor negre când ele intră în contact cu pielea. Atunci când aplici geluri sau seruri de păr, evită să atingi pielea și linia părului și spală-te pe mâini după aplicare.

Te speli cu apă dură

Apa dură lasă de multe ori un reziduu mineral pe piele, care poate bloca porii. Nu e de mirare că te alegi cu puncte negre! Poți să scapi de această neplăcere prin instalarea de purificatoare de apă. În felul acesta, se reduce concentrația de metale grele din apă.
Faci sport machiată

Punctele negre se dezvoltă atunci când nu te demachiezi înainte de antrenament. Porii se deschid când transpiri în timpul antrenamentelor și machiajul de pe față îi pot bloca. Nu sări peste această etapă importantă înainte de a te apuca să faci mișcare.

Aplică această mască. Te întinerește cu 10 ani!