De ce au copiii nevoie de libertate

Imagineaza-ti ca ii oferi copilului tau un mic dejun cald, il imbraci cu haine calduroase si cu bocanci (daca este rece afara), ii pregatesti un sandwich pentru scoala si il lasi sa mearga singur la scoala. Aceasta scena poate fi intalnita peste tot in lume. Apoi, te trezesti la usa cu Protectia Sociala a Copilului care vrea sa te controleze daca esti sau nu un parinte potrivit. Acest lucru nu s-a intamplat in Romania ci in SUA familiei Meitiv din Washington, potrivit publicatiei Washington Post.

20 mai 2016, 20:13
De ce au copiii nevoie de libertate

In articol se vorbeste despre Danielle si Alexander Meitiv care fac parte dintr-un grup din ce in ce mai mare de parinti care cred ca micutii au nevoie de mai multa libertate, sa fie crescuti fara teama si fara un control sufocant.

Mesajul dur catre parinti si copii despre „strainul periculos” si „spune nu” creste constienta si anxietarea despre potentialele pericole pe care copiii le pot intalni astazi.

Dorinta de a proteja copiii de toate pericolele posibile a condus la un stil de parenting restrictiv si ultraprotector, inclusiv sindromul parinte elicopter.

Parintii care nu sunt de acord cu acest stil de crestere a copiilor arata ca potrivit statisticilor privind primejdiile pentru copiii nu sunt mai mari acum decat in urma cu 20-30 de ani. Ei insista ca odraslele lor merita sa creasca cu credinta si siguranta ca lumea este un loc fara pericole.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.