De ce au venit mascaţii la locuinţa asistentului maternal al Sorinei. Ce conţinea mandatul de percheziţie

Mandatul de percheziţie la locuinţa asistentului maternal care o avea în plasament pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, viza strângerea de probe privind mai multe infracţiuni, printre care lipsirea de libertate, rele tratamente aplicate minorului, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, înşelăciune.

23 iun. 2019, 09:48

Mandatul de percheziție, publicat de presa locală, a fost emis miercuri, 19 iunie, iar în el se preciza că la locuinţa asistentului maternal Mariana Şărămăt ar putea fi găsite bunuri sau înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Procurorul urma să strângă probe cu privire la infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, înşelăciune, fals privind identitatea,uz de fals, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi rele tratamente aplicate minorului.

Mandatul este valabil 15 zile şi putea fi folosit o singură dată.

O nouă manifestaţie are loc duminică, la Baia de Aramă, în sprijinul Sorinei, fetiţa de 8 ani adoptată de o familie de români din SUA şi preluată în mod brutal de autorităţi de la asistentul maternal care o crescuse. Localnicii au protestat și sâmbătă seară.

Citește și: Manifestaţie la Baia de Aramă pentru Sorina, fetiţa dată spre adopţie unei familii de români din SUA