De ce Biblia nu le interzice, de fapt, femeilor să intre în biserică atunci când sunt pe stop! Părintele Pimen Vlad dezvăluie adevărul de la care foarte mulți duhovnici s-au dezis: ”Nu există așa ceva”

Un videoclip de pe TikTok, în care părintele Pimen Vlad, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, de la Schitul Lacul din Sfântul Munte Athos, vorbește despre intrarea femeilor în biserică, atunci când se află la menstruație, a stârnit atenția românilor. Iată ce crede părintele despre faptul că majoritatea duhovnicilor consideră că femeia este murdară în acea perioadă a lunii, deci, nu are voie să pășească în Casa Domnului.

07 mart. 2024, 10:02
De ce Biblia nu le interzice, de fapt, femeilor să intre în biserică atunci când sunt pe stop! Părintele Pimen Vlad dezvăluie adevărul de la care foarte mulți duhovnici s-au dezis: ”Nu există așa ceva”

Părintele Vlad Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacul din Sfântul Munte Athos, a vorbit despre subiectul contrazis de toți credincioșii, și anume, intrarea femeilor în biserică atunci când se află în acea perioadă a lunii.

Citește și Părintele Pimen Vlad șterge pe jos cu românii care au animale de companie! „Au ajuns să aibă doi câini, două mâţe în casă şi 10 avorturi”

Un videoclip de pe TikTok, în care părintele Pimen Vlad vorbește despre intrarea femeilor în biserică, atunci când se află la menstruație, a stârnit atenția românilor.

Iată ce crede părintele despre faptul că majoritatea duhovnicilor consideră că femeia este murdară în acea perioadă a lunii, deci, nu are voie să pășească în Casa Domnului.

„La greci nu există să oprească femeia să intre în biserică în perioada aceea a lunii. Nu există așa ceva, eu l-am rugat pe părintele de la mine, care a întors canoanele pe toate părțile posibile. Și am spus ”Părinte, dă-mi și mie un canon care oprește femeia să intre în biserică în perioada aceea”.

Și vine și îmi scoate câteva foi și zice: ”Poftim canon care condamnă pe cei care opresc femeia să intre în biserică, pentru că nu este canon care oprește femeia”. Este canon apostolic care s pune așa: ”Nu vă luați după obiceiuri iudaicești și păgânești care îi interzic femeii să intre în biserică, că ea nu și-a făcut nimic!”.

Și începe să explice acolo, ea așa e lăsată de Dumnezeu, ca să fie statică, așa era înainte, femeia năștea copii și stătea acasă și nu putea face ce face bărbatul, care alerga, transpira…Și așa a îngăduit Dumnezeu femeii felul ăsta al ei”, a spus părintele Pimen Vlad.

”Ducem la exagerare”

În continuare, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, de la Schitul Lacul din Sfântul Munte Athos a oferit câteva exemple prin care credincioșii ar trebui să înțeleagă menirea femeii pe acest pământ.

„Dar ea nu face nimic rău, deci, femeia are voie să intre în biserică, nu are voie să se împărtășească, restul are voie toate celelalte. Deci nu e un motiv, la noi se spune: ”N-ai voie nici să te atingi de pereții bisericii”.

Citește și Care este cel mai mare păcat, dezvăluit de părintele Vlad Pimen, de la muntele Athos: „Nu ai scăpare la judecată”

Alt lucru, să zicem că doi tineri care nu sunt căsătoriți, să zicem că se întâlnesc și în noaptea aia își fac de cap, iar a doua zi vin la biserică, există vreun canon care îi oprește să intre în biserică? Nu. Și au păcătuit noaptea aceea, iar femeia care nu a făcut nimic, nu are voie. Nu există așa ceva. Nu există canon pentru așa ceva, mulți am întâlnit să spună lucrurile astea, că au auzit de la alții. Care sunt, unde sunt canoanele? Ducem la exagerare”.

@om.cu.credinta Părintele PIMEN VLAD, femeile care sunt in perioada de menstruație, pot intra in biserică.!#fyp #fypシ #for #ortodox #romania #omcucredință #viraltiktok #isus #amin #on ♬ sunet original – Om cu credință