De ce cerşeşte un milionar american

Profesorul Irwin Corey, comediant, actor şi activist politic cu convingeri de stânga, în vârstă de 97 de ani, se plimbă pe strada 35 din estul Manhattan-ului cerşind zi de zi, de mai bine de 17 ani, deşi are o situaţie materială de invidiat chiar şi pentru americanii care se pot considera bogaţi, conform unui material publicat de cotidianul britanic Daily Mail.

RomaniaTV.net
15 oct. 2011, 16:31
De ce cerşeşte un milionar american

Cerşetorul Irwin Corey care trece printre maşinile staţionate în trafic oferind ziare gratuite în schimbul câtorva bănuţi a avut o carieră prolifică ce a cuprins apariţii pe Broadway, televiziune, teatru şi cluburi de comedie. Această carieră ar fi fost suficientă să-i asigure o bătrâneţe liniştită lui, copiilor şi nepoţilor săi.

El nu a avut ghinionul sau vreun viciu care să-l împingă în pragul sărăciei şi deţine chiar un apartament într-o zonă selectă a New Yorkului, locuinţă în valoare de 3,5 milioane de dolari.

Motivul pe care-l invocă pentru a cerşi este că nu suportă să se simtă singur după decesul soţiei sale, Fran, alături de care a trăit 70 de ani. Mai mult decât atât, toţi banii pe care-i obţine la colţul străzii îi donează – în zilele bune până la 250 de dolari pe zi – unei organizaţii caritabile care cumpără medicamente şi instrumentar medical pentru copiii din Cuba.

De-a lungul carierei sale ce se întinde pe 8 decenii, profesorul Corey a colaborat cu Jackie Gleason şi Woody Allen şi a afost invitat de David Letterman.la emisiunea sa. Pasiunea sa pentru comedie nu l-a părăsit nici acum, profesorul Corey călătorind în urmă cu o săptămână la Chicago pentru a susţine două reprezentaţii de stand-up comedy la un club.