De ce copiii cu părinţi autoritari ajung să fie elevi cu probleme

Comportamentul părinţilor influenţează în mod direct dezvoltarea copilului, de la primii ani până târziu în adolescenţă şi chiar mai departe.

29 ian. 2016, 07:11
De ce copiii cu părinţi autoritari ajung să fie elevi cu probleme

Specialistii in psihologie si dezvoltare personala de la Universitatea din Vermount (SUA), coordonati de profesorul de psihologie Jamie Abaied, au descoperit ca copiii crescuti de parinti foarte stricti, care i-au educat recurgand la amenintari ce induc micutilor sentimente de vinovatie si rusine, ajung sa devina elevi cu probleme comportamentale, chiar impulsivi si agresivi in relatiile cu colegii lor.

In urma cercetarii, a fost constatat o diferenta majora de comportament intre doua grupuri de elevi evaluati de echipa coordonata de profesorul de psihologie Jamie Abaied. In timp ce un grup de elevi era predispus la actiona impulsiv, prezenta reactii drastice, se rastea, fara judecata prealabila si temeinica atunci cand era pus in fata unei situatii ce necesita decizie de luat, celalalt grup era format din tineri care actionau mai cu calm, care evaluau situatia, cantareau argumentele pro si contra, se exprimau verbal pe ton normal si abia mai apoi luau o decizie in deplina cunostinta de cauza.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro