De ce crede Băsescu că s-a dat „COD ROŞU” de zăpadă în Capitală. Paralela cu suspendarea

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, miercuri seară, o paralelă între "codul roşu" de zăpadă dat zilele trecute în Bucureşti şi ameninţările la adresa sa cu suspendarea. În acest context, şeful statului a arătat că, deşi vremea nu impunea instaurarea codului de ninsori şi viscol în Capitală, autorităţile au făcut-o pentru a spune apoi că i-a salvat pe bucureşteni.

27 mart. 2013, 21:04
De ce crede Băsescu că s-a dat „COD ROŞU” de zăpadă în Capitală. Paralela cu suspendarea

Sunt unii politicieni care fac aşa cum au făcut cu codul roşu acum în Bucureşti. Pun doi subordonaţi să spună: „să-l suspendam pe Băsescu” şi pe urmă se întâlnesc înţelepţii care trebuie să se spele în faţa Occidentului, se întâlnesc Crin şi cu Ponta care spun: „A, nu!”. Ştii, că trebuie să arate cum ei sunt democraţi şi aplecaţi către interesele ţării. 

La fel și la codul portocaliu: creezi o tensiune, le spui închidem școlile, cad trei fire de zăpadă și spui v-am salvat de codul portocaliu. S-a mers prea departe cu jocul ăsta, mai bine ar crea locuri de muncă . Cine îmi spune că Sandu, de la Administrația de Meteorologie, nu știe cum e cu codul portocaliu… eu știu ce echipamente avem. Au vrut să ne arate cum se salvează dintr-un dezastru„, a spus Traian Băsescu, la B1 TV, întrebat despre suspendarea sa din funcţie.

Președintele a arătat că măsurile luate în Bucureşti de administraţia locală împotriva vremii rele sunt similare ca tactică.

Asta a vrut să ne arate, cum ne salvează dintr-un dezastru. Nu contează că nu a fost dezastru, dar astăzi ne pot spune că ne-au salvat„, a conchis şeful statului.

CITEŞTE ŞI Băsescu, despre Mona Pivniceru: A fost o CATASTROFĂ la Ministerul Justiţiei 

Marţi, cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Capitală au fost suspendate din cauza avertizărilor meteo de ninsori şi viscol.

Decizia a fost luată după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două coduri galbene şi un cod portocaliu de ninsori viscolite valabile în mai multe judeţe din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti.