De ce credem în Dumnezeu? Ştiinţa ne explică

Întotdeauna a existat o contradicție între perspectiva religioasă și cea științifică. Atât timp cât unii dintre noi aleg doar o extremă, alții vor să le cunoască pe ambele, pentru a-și găsi un echilibru.

19 oct. 2015, 15:22
De ce credem în Dumnezeu? Ştiinţa ne explică

Istoria Bisericii Creştine urmăreşte ca dorinţele personale ale oamenilor să fie înfrânate, ajungând, frecvent, şi până la a fi discurajate. Dar o nouă teorie, care caută răspunsul la întrebarea „De ce oamenii cred în Dumnezeu?, susţine că religia este pur şi simplu o încercare de a satisface cele 16 dorinţe fundamentale umane care afectează toate fiinţele umane. 

Profesorul Steven Reiss, psiholog la Universitatea de Stat din Ohio, afirmă că poate explica de ce marile religii ale lumii sunt atât de răvăşite de contradicţii. El a insistat asupra ideii că este imposibil să reduci religia la doar o simplă motivare şi pentru ca ea să fie una de success trebuie să facă apel la varietatea naturii umane.

Atât timp cât oamenii supuşi găsesc atrăgătoare ideea unui Dumnezeu Atotputernic, acei care sunt într-o căutare vor accepta ideea că Dumnezeu este creatorul oamenirii, fiind drept unica Lui imagine atractivă, potrivit Daily Mail.