De ce dau, de fapt, cartofii prăjiți dependență. Zahărul, elementul nociv care ne pune sănătatea în pericol!

Cartofii prăjiți sunt în topul alimentelor consumate de români. Mulți s-au întrebat însă de ce în restaurantele de tip fast-food acest produs are un gust atât de special și gustos.

19 nov. 2021, 08:29
De ce dau, de fapt, cartofii prăjiți dependență. Zahărul, elementul nociv care ne pune sănătatea în pericol!

De ce dau, de fapt, cartofii prăjiți dependență. ”Secretul” cartofilor prăjiți perfect crocanți la suprafață, cu interiorul moale și gustul gustos care creează dependență este chiar zahărul. Dar nu zahărul alb, pe care toată lumea îl cunoaște, ci siropul de dextroză, atât de periculos pentru siluetă și sănătate.

De ce dau, de fapt, cartofii prăjiți dependență. Zahărul, elementul nociv care ne pune sănătatea în pericol!

De altfel, din cauza acestui sirop vei simți nevoia să mănânci mai mult deși nu îți este foame. Potrivit studiilor, acest ingredient folosit fără discernământ în produsele alimentare și consumul excesiv al alimentelor de acest tip, care creează dependență, au dus la explozia cazurilor de obezitate, diabet, boli de inimă, de ficat și infertilitate în ultimii zeci de ani.

Mai mult, în compoziția-minune unde se scaldă cartofii tăiați înainte de a fi prăjiți în baie de ulei se adaugă pirofosfat disodic, un aditiv care, consumat în exces, poate duce la demineralizarea oaselor, dezechilibre metabolice și probleme de ordin digestiv.

Deși mulți ne închipuim că celebrii cartofi prăjiți nu trec prin procedee atât de complicate până ajung în stomacul nostru, adevărul este că aceștia sunt „tratați” în fel și chip pentru a căpăta acel gust și acea textură care creează dependență. Iar grăsimile hidrogenate în care sunt prăjiți cartofii (de mai multe ori!) se depun pe vasele de sânge și duc la apariția temutelor boli cardiovasculare, cauza numărul 1 de deces în lume.

Tratamentul cu aditivi
Este cel mai nociv pas în producția cartofilor prăjiți, care constă în scăldarea acestora într-un amestec de sirop de dextroză și pirofosfat disodic.

Dextroza ajută la căpătarea culorii aurii atât de ușor de recunoscut și creează dependență prin gustul său dulce, iar celălalt ingredient previne decolorarea cartofilor când sunt prăjiți. Dacă nu s-ar folosi pirofosfat disodic, cartofii ar căpăta o tentă de gri sau verde.

O porție de 100 de grame din aceste „delicatese”.

Citește și: Alimentul minune pe timp de pandemie. Repară rapid plămânii şi are alte efecte miraculoase asupra organismului