De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în șosete. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Bicarbonatul de sodiu este ingredientul-minune pe care orice gospodină îl are în bucătărie. E bun la prepararea mâncărurilor și e un aliat de nădejde la curățenie.

16 ian. 2022, 13:00
De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în șosete. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în șosete. Acest aliment poate face mai mult de atât. Iată câteva trucuri mai puțin cunoscute în care se folosesc acest ingredient.

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în șosete. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Presară bicarbonat de sodiu în încălţăminte şi şosete pentru a elimina eventualele mirosuri deranjante. Gargara cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu în apa îţi împrospătează respiraţia, dar previne și apariţia aftelor bucale şi ajută la vindecarea lor.

Pune puţin bicarbonat în şamponul tău şi vei scăpa de problemele pielii sau ale părului gras. Un amestec de apă caldă, puţină lămâie şi bicarbonat de sodiu împrospătează părul celor care au dread-uri, potrivit suntgospodina.net.

Trage-l cu aspiratorul pentru a scoate mirosurile neplăcute din cameră. Poţi face săculeţi parfumaţi de cameră din bicarbonat de sodiu şi sare de baie parfumată.

Citește și: Pune o punguță cu orez în dulapul cu haine! Cum poți să scapi de multe boli și împrospăta îmbrăcămintea doar cu un truc simplu
Presară bicarbonat de sodiu pe la colţurile casei, pereţi, pentru a scăpa de furnici, gândaci şi alte insecte nedorite. Presărat prin grădina de zarzavaturi, bicarbonatul va ţine la distanţă iepuraşii.

Presară bicarbonat de sodiu pe pământul unde cresc roşiile şi le vei da o dulceaţă nemaipomenită legumelor roşii. Presară bicarbonat în litiera pisicii pentru a absorbi mirosurile neplăcute.

Este recomandat ca o dată pe săptămână să te speli pe dinţi cu bicarbonat – elimină bacteriile din gură, previne apariţia cariilor, curăță dinții pătaţi.

Este bun şi în cazul în care te-a atins meduză pe piele. Bicarbonatul de sodiu înlătura veninul şi durerea. Florile din vază se păstrează proaspete mai mult timp dacă adaugi în apă o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Absoarbe mirosurile neplăcute din frigider. Dacă este pus în scrumieră va reduce mirosul neplăcut de ţigară.

Citește și: Profesorul Klaus Iohannis, prins cu lecţia neînvăţată: Preşedinţia propune activităţi în Şcoala Altfel, deşi aceasta a fost eliminată din structura anului şcolar
 


loading...
Partenerii noștri