De ce e bine să-ţi controlezi seara palmele şi tălpile. Ce înseamnă dacă ai pielea mai închisă

Cu siguranță nu stai în fiecare seară să-ți analizezi tălpile sau palmele, pentru că nu este un obicei pe care lumea îl face de zi cu zi. Însă, dacă ești o persoană cu tenul mai închis, poate ar fi bine să îți faci din asta un ritual. Cercetătorii susțin că persoanele care se nasc cu acest tip de piele sunt cu 33 la sută mai predispuse să dezvolte o formă agresivă de cancer de piele.  

17 dec. 2015, 12:03
De ce e bine să-ţi controlezi seara  palmele şi tălpile. Ce înseamnă dacă ai pielea mai închisă

Cele mai multe dintre noi invidiem persoanele cu pielea mai închisă la culoare, pentru că nu trebuie să stea cu orele la soare pentru a dobândi un bronz frumos pe care îl au, de altfel, pe tot parcursul anului. Însă un nou studiu realizat de Centrul Medical Langone, din cadrul Universității New York, indică faptul că persoanele care au acest tip de piele sunt cu 33 la sută mai predispuse la cancer, comparativ cu persoanele cu pielea deschisă.

Este vorba despre melanomul acral, care se poate transforma într-o formă agresivă de cancer de piele, denumită Acesta reprezintă leziuni pigmentate, care apar pe palme sau pe tălpi, pe sub unghii, în 2 la sută din cazuri la persoanele cu ten deschis și în 33 la sută din cazuri la persoanele cu ten închis.
Cercetătorii de la Universitatea din New York au publicat un studiu în revista Academiei Americane de Dermatologie, în cadrul căruia au fost evaluați 1.052 de pacienți ai clinicilor de dermatologie din New York și Miami din ultimul an. S-a descoperit că un procent de 36 a sută din total aveau aleziuni pigmentate ale pielii, atât pe palme, cât și pe tălpi.

Mai multe detalii pe unica.ro