De ce e bine să-ți pui frunze de dafin sub pernă atunci când dormi. Virtuți miraculoase mai puțin cunoscute ale acestei plante

Să-ți pui frunze de dafin sub pernă poate părea un obicei ciudat, dar acest lucru banal aduce o serie de beneficii surprinzătoare sănătății noastre, contribuind, totodată, la starea noastră de bine.

23 mai 2023, 14:33
De ce e bine să-ți pui frunze de dafin sub pernă atunci când dormi. Virtuți miraculoase mai puțin cunoscute ale acestei plante

Frunzelor de dafin li se atribuie nenumărate puteri spirituale, profetice și energetice. Există cel puțin 7 motive pentru care ar trebui să pui frunze de dafin sub pernă atunci când te bagi la somn.

1. Remediu eficient pentru insomnie

Dacă nu mai reușești să-ți gestionezi insomnia, frunzele de dafin pot fi remediul care să-ți salveze nopțile. Strecoară o frunză de dafin sub pernă noaptea și vei vedea că te vei putea odihni. Și asta deoarece dafinul are proprietăți sedative, analgezice, antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii. Acestea acționează în mod concertat pentru a reduce tensiunea arterială. Prin urmare, vei fi eliberat de stres și te vei relaxa, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra calității somnului.

2. Stimulează visele premonitorii

Nu pretindem că te vei transforma în Nostradamus doar strecurând o frunză de dafin sub pernă. În tradițiile ancestrale din Asia, dafinul este considerat o plantă miraculoasă. Asiaticii cred că introducerea unei frunze de dafin sub pernă îți permite să ai vise premonitorii. Atunci când ești indecis, când ai întrebări referitoare la o situație sau la alta, este indicat să le notezi și să le strecori sub pernă împreună cu o frunză de dafin. În timpul nopții, vei primi răspunsurile la întrebările din vise tale și vei fi îndrumat.

Citeste si Planta rară pe care călugării o pun în țuică. Ce proprietăți miraculoase are aceasta

3. Soluție pentru evitarea coșmarurilor

Frunzele de dafin, la fel ca usturoiul, au și proprietăți protectoare. Puse sub pernă, dafinul ar avea puterea să alunge coșmarurile. Data viitoare când copiii îți vorbesc despre monstrul ascuns sub patul lor, strecoară-le o frunză de dafin sub pernă.

4. Protecție împotriva spiritelor rele

Pentru oamenii care cred în lumi paralele și în entități invizibile, dafinul acționează ca protecție. Dacă te afli în această situație, este recomandat să îți presari frunze de dafin noaptea în pat pentru a speria spiritele rele și a nu le permite să îți facă rău. Unii chiar vorbesc despre spirite rău-voitoare care se hrănesc cu energii pozitive și sunt responsabile pentru oboseală și proasta dispoziție.

5. Talisman norocos

Frunzele de dafin atrag norocul. Pentru asta, pune-ți noaptea o frunză de dafin sub pernă. În acest fel, în jurul tău vor exista doar vibrații pozitive. Frunzele de dafin te ajută, de asemenea, să prinzi curaj și să devii mai combativ.

6. Previn o serie de boli cronice

Știm deja că o funză de dafin plasată sub pernă te ajută să ai un somn odihnitor. Prin urmare, vei putea evita o mulțime de boli cronice: stres, anxietate, depresie, boli respiratorii, apnee în somn, treziri nocturne.

Citeste si Top 10 alimente biblice cu proprietăţi de vindecare. Au efecte miraculoase

7. Țin insectele la distanță

Dacă ai fobie de insecte și de gândaci, soluția este să pui câteva frunze de dafin sub pernă. Puricii, ploșnițele și alți vizitatori nedoriți stau la distanță. Atenție, însă! Dafinul previne apariția lor, însă, dacă așternutul tău este deja contaminat, planta nu poate ajuta.