De ce este atât de important să vă curățați pensulele de machiaj

Faceți acest exercițiu: deschideți geanta în care vă păstrați pensulele de machiaj și aruncați o privire... sunt chiar curate? A doua parte a exercițiului... Când le-ai spălat ultima dată? Dacă răspunsul la ambele întrebări te face să te simți puțîn jenata... Ar trebui să continui să citeșți acest articol. Și este destul de obișnuit să uităm să ne curățăm pensulele de machiaj cât de bine și de des ar trebui. Periile și pensulele stau acolo zi de zi, săptămână de săptămână, acumulând produse cremoase și pudrate amestecate cu praful din mediu... și nimic, apoi le punem din nou pe piele, acumulând bacterii. Teribil, nu?

03 nov. 2022, 10:24
De ce este atât de important să vă curățați pensulele de machiaj

Când predau cursuri de automachiaj sau sesiuni de acest tip sunt câteva lucruri care mă surprind… iar una dintre ele este starea proastă a pensulelor de machiaj! De asemenea, pentru că ador subiectele legate de frumusețe și machiaj, sunt mereu atent la tot ce are de-a face cu această lume și asta înseamnă, de exemplu, că atunci când o fată își deschide geanta de machiaj lângă mine și se machiază, nu pot evita să nu „bârfesc” cu ochii produsele pe care le folosește.

Nu mă obosesc să repet cât de important este să ai pensule de machiaj și alte instrumente de machiaj în stare buna, indiferent de calitatea lor, esențial este că acestea să fie măcar curate! „Scuza” obișnuită este lipsa de timp… trecerea peste ele zilnic durează aproximativ 1 minut și spălarea lor săptămânală durează aproximativ 10-15 minute… poți găși într-adevăr 10 minute în weekend pentru a-ți spăla pensulele? și să-ți faci o mare favoare pielii?

Trei motive principale pentru a curăța frecvent pensulele de machiaj:

Păstrați porii pielii curați. Dacă aplicăm produse curate pe pielea curată, dar cu un instrument murdar, pielea se murdărește și asta provoacă înfundarea porilor. Porii înfundați sunt terenul ideal pentru apariția coșurilor, punctelor negre și a altor imperfecțiuni ale pielii.

Evitați bacteriile. Bacteriile se depun pe pensulă sub formă de pete de praf, de exemplu, dacă la asta adăugăm și faptul că am folosit diverse produse (machiaj cremă, pudră liberă, fard compact, fard cremă sau pudră).

Păstrează culorile impecabile: Dacă aplicăm o pudră liberă translucidă cu o pensulă murdară de la alte produse precum fard de obraz sau pudră de soare, vom amesteca evident culorile și nuanțe și vom ajunge cu fața că o hartă. Că să nu mai vorbim de fardurile de ochi… Folosirea unei pensule pentru fiecare culoare și fiecare ocazie și apoi curățarea lor corecta ne vă ajuta să ne asigurăm că machiajul este întotdeauna impecabil.