De ce este bine să lași ușa mașinii de spălat deschisă atunci când nu o folosești. Trucurile care prelungesc durata de viaţă a maşinii

Maşina de spălat este un obiect indispensabil în orice casă, iar defectarea acestui aparat electrocasnic este, pentru cei mai mulţi dintre noi, unul dintre cele mai rele lucruri care ni se pot întâmpla.

16 ian. 2022, 20:47
De ce este bine să lași ușa mașinii de spălat deschisă atunci când nu o folosești. Trucurile care prelungesc durata de viaţă a maşinii

Ca să prelungeşti durata de viaţă a maşinii, trebuie să ţii cont de câteva reguli simple. Una ar fi lăsarea uşii maşinii de spălat deschisă atunci când maşina nu este folosită.

Probabil că cei mai mulţi dintre noi închid uşa imediat ce au terminat de spălat, dar, pe termen lung, acest obicei duce la formarea mucegaiului, care poate murdări hainele și le poate impregna cu mirosul specific. Mucegaiul se dezvoltă în condiții de umiditate și căldură. De asemenea, mucegaiul va afecta mașina de spălat, lucru care îi va reduce durata de funcționare.

De ce ușa mașinii de spălat trebuie lăsată deschisă după folosire

Închiderea uşii maşinii creează un mediu prielnic dezvoltării ciupercilor. Specialiştii ne sfătuiesc să așteptăm de fiecare dată câteva ore pentru ca umezeala să se evapore și cuva mașinii să se aerisească înainte de a închide uşa, notează blackpoolgazette.

De asemenea, ei recomandă scoaterea rufelor din maşină imediat ce au fost spălate. Dacă nu sunt scoase imediat şi sunt lăsate în mediu cald şi umed, hainele vor căpăta miros şi vor mucegăi.

Citeste si Pune un ou crud într-un pahar, pe noptieră, înainte de culcare. Rezultatul e uimitor! Secretul dezvăluit de Lidia Fecioru

Dacă, totuşi, maşina ta de spălat a dezvoltat deja mucegai din cauză că nu a fost aerisită în mod corespunzător, o poţi salva astfel: pune un amestec de 10:1 apă caldă și înălbitor în cuva mașinii și spală în jurul ușii și a garniturilor. Setează mașina pentru o spălare și rulează ciclul doar cu apă fierbinte și o cană de înălbitor de uz casnic.

Repetă ciclul, dar înlocuieşte înălbitorul cu două căni de oțet alb pentru a elimina mirosul de mucegai. În cele din urmă, repetă ciclul doar cu apă fierbinte, până când mirosurile dispar. Experții recomandă repetarea acestui proces de curățare o dată la câteva luni pentru a preveni revenirea mucegaiului.

Citeste si De ce e bine să bagi bile din folie de aluminiu în maşină atunci când speli rufe. Trucul genial care previne deteriorarea hainelor

Alte obiceiuri care prelungesc durata de viaţă a maşinii de spălat

1.Încarcă mai puţine haine în cuvă. 

Hainele necesită spaţiu între ele pentru o spălare eficientă, o stoarcere completă şi evitarea apariţiei petelor de detergent.

2.Alege un detergent de calitate şi nu uita de agentul de curăţare anticalcar.

3.Respectă compartimentele dedicate şi ordinea corectă a adăugării agenţilor de spălare (detergent, balsam, agent anti-calcar).

4.Curăţă maşina de spălat rufe în mod regulat

5.Foloseşte corect ciclul de prespălare, care ajută la dizolvarea completă a detergentului, la absorbţia optimă a balsamului şi la îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

7.Alege programul de spălare potrivit hainelor tale.

8.Alege turaţia corespunzătoare. Spălarea unei cantităţi mari de haine la turaţie mare poate deteriora atât hainele, cât şi anumite componente ale maşinii.