De ce este bine să te ungi cu ceapă pe sprâncene

O expertă în beauty îţi explică de ce este bine să te ungi cu ceapă pe sprâncene.

05 apr. 2016, 16:06
De ce este bine să te ungi cu ceapă pe sprâncene

Huda Kattan este una dintre cele mai cunoscute experte in beauty din lumea virtuala. Are o multime de abonati la pagina ei de Instagram (hudabeauty) si posteaza tutoriale pe Youtube cu sfaturi pentru femei. Mai nou, se pare ca e la moda sa te ungi cu ceapa pe sprancene, iar motivul nu e deloc de neglijat, potrivit teotrandafir.com.

Acest remediu este excelent daca ai probleme cu sprancenele. Ceapa contine o cantitate importanta de sulf, iar acest element chimic accelereaza cresterea firelor de par. In plus, tot datorita continutului de sulf, firele de par ale sprancenelor tale vor deveni mai groase si mai rezistente. De asemenea, acestea vor straluci fara a fi nevoie sa folosesti ingrediente speciale pentru infrumusetarea acestora.

Acest trend nu este incurajat 100% de specialisti. Kavita Mariwalla, dermatolog cunoscut din New York, sustine ca tratamentul poate fi urmat intrucat ceapa are un puternic rol anti-inflamator. Multe femei sufera in urma pensatului, mai ales daca au pielea sensibila, iar zona pensata se inflameaza usor. In aceste cazuri, ceapa poate fi eficienta. Dermatologul sustine, totusi, ca nu este bine ca ceapa sa fie foarte apropiata de ochi, deci cine urmeaza tratamentul pentru sprancene trebuie sa o faca grijuliu.

Totodata, daca ai dermatita seboreica, ceapa poate fi benefica. Ceapa are rolul de a dezumfla zonele afectate de cosuri si acnee ori matreata. Mai mult, ceapa poate fi folosita si daca firele de par nu cresc uniform sau daca ai fire razlete.

Citeşte şi Cum să ai sprâncene perfecte