De ce este important să primeşte preotul în casă în aceste zilei. „Este armura creștinului împotriva duhurilor necurate”

Părintele paroh Florin Ioniță, preot al Parohiei Brătila de Jos, județul Bacău, a dezvăluit cât de important este să stropim cu agheasmă prin casă și să tămâiem locuința. Duhovnicul spune că făcând aceste lucruri vom alunga duhurile rele, necazurile, durerea, dar și stările de spirit rele.

16 dec. 2022, 21:29
De ce este important să primeşte preotul în casă în aceste zilei. „Este armura creștinului împotriva duhurilor necurate”
De ce este important să primeşte preotul în casă în aceste zilei

Preotul Florin Ioniță explică de ce este bine să dechidem uşa preotului de Crăciun şi Bobotează. Potrivit acestuia, prin fumul și mireasma ei, tămâia creează o atmosferă specifică de liniște, meditație, prielnică pentru rugăciune. Astfel, ea se integrează în actul de slujire a lui Dumnezeu ca un dar, ca o prețioasă ofrandă și ca simbol al rugăciunii și al faptei bune.

Părintele Calistrat Chifan, despre întâlnirea cu diavolul: „Era un om cam de vreun metru, mititel, negru, cu pălărie pe cap”

De asemenea, preotul a precizat că fumul de tămâie are puterea de alungare a oricăror forţe ale răului, de oriunde ar veni acestea, din partea oamenilor sau din partea vrăjmaşului, dar mai ales, are menirea de a îndepărta prezenţa şi lucrarea diavolului şi a duhurilor rele. De aceea în popor se spune „fuge ca necuratul de tămâie”.

În cultura ortodoxă, tămâia este strâns legată de credința în viața viitoare. Element esențial în slujbele de înmormântare, la pomenirile morților și la parastase, tămâierea mormintelor și a ofrandelor reprezintă un ritual străvechi pe care credincioșii români îl aplică cu multă smerenie, potrivit spectacola.ro.

„Tămâiatul și agheasma prin casă sunt armura creștinului împotriva duhurilor necurate”

„Ne ajută foarte mult tămâiatul prin casă. În Biserică avem niște materii extraordinare: pâinea și vinul. Din prescură și vin facem Sfânta Împărtășanie. După avem apa, materie primă din care facem agheasma cu care stropim prin casă. Avem și tămâia sau smirna cu care tămâiem. Atât aghiasma, cât și tămâiatul sunt foarte bine venite, deoarece alungă duhurile necurate, starea de spirit încinsă și acele necazuri și dureri.

Există case fără duhuri necurate, dar s-ar putea ca în colțul țării sau în altă parte a lumii vreun părinte să facă sfintele molifte ale Sfântului Vasile, ale Sfântului Ioan Gură de Aur și ale Sfântului Ciprian și alungă duhul necurat să se ducă pe pustiu, în fundul iadului. Și în drumul lui către fundul iadului se poate întâmpla să se  întâlnească cu tine, cu casa ta. Sau sunt alții care apelează la lucruri vrăjitorești și îți dorește răul și îți transmite acea energie negativă.

Părintele Calistrat, dezvăluiri despre o femeie aflată în moarte clinică: „Cred că m-a iertat”

 

De aceea este bine ca de fiecare dată să stropești prin casă cu agheasmă și să tămâi. Iar prin tămâie și agheasmă alungi duhul necurat. De-asta se spune că atunci când un om fuge de Dumnezeu o face ca necuratul de tămâie. Tămâiatul și agheasma prin casă sunt armura creștinului împotriva duhurilor necurate”, a declarat preotul paroh, Florin Ioniță, potrivit sursei citate.