De ce este indicat să puneţi sare când spălaţi hainele

Vreți ca hainele dumneavoastră să arate mereu ca noi și să-și păstreze prospețimea? Lucrurile albe să nu se mai îngălbenească? Obișnuiți-vă ca atunci când spălați rufele, să adăugați mereu sare în apă. Veți fi, pur și simplu uimiți, de efectele acesteia.

02 feb. 2018, 13:39
De ce este indicat să puneţi sare când spălaţi hainele

Îndepărtează mirosul de mucegai

Odată ce ați pus sare în apa în care spălați lucrurile, vă puteți aștepta la lucruri uimitoare, scrie secretele.com. Petele vor ieși, lucrurile vor deveni albe și, foarte important, va dispărea mirosul de mucegai. Și beneficiile sării nu se opresc aici.

Citeşte şi 6 trucuri să îndepărtezi petele. Nu va mai fi misiune imposibilă

Odată ce ați adăugat o jumătate de ceșcuță cu sare în cuva mașinii de spălat, nici hainele noi nu le vor mai păta pe cele vechi. În ceea ce privește lenjeria, cel mai indicat ar fi să o fierbeți și să adăugați în apă o lingură cu sare și un sfert de ceașcă de praf de copt. Lăsați lucrurile să stea în această soluție o oră, apoi clătiți foarte bine.

Vă scapă de petele de rugină

Tot sarea este cea care vă scapă definitiv de petele de rugină. În acest sens, puneți pe zonele pătate o pastă pe care o obțineți amestecând sare și oțet alb. Lăsați să acționeze la soare, apoi spălați lucrurile și puneți sare în mașina de spălat.

Dacă aveți pete de sânge pe haine, înmuiați lucrul într-o soluție din apă cu sare, lăsați o oră apoi puneți la fiert. După ce a dat în clocot, spălați la mașină. Dacă mucegaiul este vechi, amestecați sare cu zeamă de lămâie și cu pasta obținută frecați bine petele. Lăsați să se usuce la soare apoi spălați la mașină.