De ce este necesar să faci mişcare şi în sezonul rece

Nu mai încape niciun fel de îndoială că mișcarea te menține sănătos. Vezi de ce este benefică mai ales în timpul iernii.

05 dec. 2017, 06:39
De ce este necesar să faci mişcare şi în sezonul rece

Cu cât este mai activă viața ta cu atât te vei bucura mai mult de o stare de sănătate și de bine. Activitatea fizică pe lângă faptul că ajută la o mai bună oxigenare a organismului, asigură o mai bună circulație sangvină, iar potrivit unui studiu suedez publicat în British Journal of Sports Medicine, sportul are o legătură directă cu longevitatea.

Pe lângă faptul că mărește speranța de viață, activează și metabolismul. Practic activitatea fizică efectuată regulat este unul dintre cei ami buni stimulenți metabolici, care în același timp contribuie la creșterea masei musculare.

Accelerează detoxifierea organismului

Sportul este cel mai bun remediu pentru a îmbunătăţi funcţiile plămânilor, inimii, rinichilor, sistemului nervos mai ales că facilitează eliminarea din corp a toxinelor şi a deşeurilor metabolice.

Practic a face mișcare ar trebui să fie echivalent cu prevenirea îmbătrânirii premature a organismului tău, în primul rând contribuie la reducerea nivelului de colesterol rău și a trigliceridelor, prin urmare sănătatea vaselor sangvine permite o circulație mult mai bună către organe, ceea ce înseamnă prevenirea formării plăcilor de grăsime pe pereții diferitelor organe și a arterelor.

Află mai multe despre avantajele mișcării în sezonul rece AICI