De ce este sexul bun pentru creier

Sexul este bun pentru sanatatea ta, iar stiinta a demonstrat-o. In primul rand, este o forma decenta de miscare. Studiile au sugerat ca o partida de amor va ajuta un barbat de peste 20 de ani sa arda, in medie, 101 calorii, in vreme ce o femeie de aceeasi varsta va scapa de 69 de calorii.

25 oct. 2018, 12:31
De ce este sexul bun pentru creier

Aceasta nu este o scuza pentru a renunta la abonamentul la sala de sport, insa acele cifre conteaza mai ales daca faceti amor regulat.

De asemenea, sexul este excelent pentru a te elibera de stres.

In al treilea rand, sexul este bun si pentru sanatatea creierului. Mai multe studii publicate in ultimii ani sugereaza ca activitatea sexuala ajuta creierul sa functioneze corespunzator pe termen lung.

Primul dintre ele, realizat in 2010 a fost realizat in laborator pe soareci (masculi), care fie au facut sex fie au fost privati de aceasta activitate. Mai exact, jumatate dintre animale s-au imperecheat o singura data in decurs de doua saptamani, in vreme ce cealalta jumatate au facut-o in fiecare zi.

La finalul cercetarii, oamenii de stiinta au descoperit ca soarecii activi sexuali au experimentat o crestere a neuronilor, dar si o imbunatatire a functiilor creierului pe termen lung. Totodata, aceiasi cobai prezentau un nivel mai scazut al hormonului de stres, ceea ce este un alt argument in favoarea sexului ca activitate vindecatoare.

Chiar daca n-au existat si studii facute pe oameni, exista dovezi care sugereaza ca sexul este bun si pentru creierul uman.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.