De ce fac oamenii SEX? Cercetătorii au descoperit peste 200 de MOTIVE

De la plăcere la procreare, de la insecuritate la curiozitate, motivele pentru care oamenii fac sex par la fel de multe ca şi formele în care poate fi efectuat actul în sine. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, s-a descoperit faptul că „există mai multe motive pentru o astfel de activitate decât în trecut”. Astfel, se pare că facem sex mult mai des. În trecut, oamenii credeau că sexul se referă doar la conceperea copiilor, plăcere şi ideea că eşti îndrăgostit.

20 mart. 2013, 21:27
De ce fac oamenii SEX? Cercetătorii au descoperit peste 200 de MOTIVE

Astăzi, comportamentul sexual este privit din mai multe puncte de vedere, printre care psihologice, sociale, culturale şi chiar religioase. Cu toate acestea, anumiţi sexologi cred că există un singur motiv. „Suntem programaţi să facem acest lucru”, a declarat Richard A. Carroll, un terapeut sexual asociat Universităţii Northwestern, potrivit site-ului webmd.com.

Citeşte şi Greşeli pe care le fac bărbaţii în pat

A întreba oamenii de ce fac sex, este similar cu a-i întreba de ce mănâncă. Creierele noastre sunt create să ne împingă spre un astfel de comportament. Ideea că oamenii sunt programaţi să facă sex reflectă o perspectivă evoluţionistă. potrivit. Teoriile evoluţioniste arată faptul că dorinţa sexuală a apărut pentru a perpetua specia umană. În acelaşi timp, teoriile culturale tind să vorbească despre motivele personale sau culturale pe care oamenii le au pentru a a face sau nu sex”, a declarat Elaine Hatfield, psiholog al Universităţii din Hawaii.

Citeşte şi Cel mai bun moment pentru a face sex

Potrivit unui studiu efectuat pe un eşantion de peste 1.500 de persoane, majoritatea studenţi, s-a descoperit faptul că există peste 200 de motive pentru care un individ va face sex în cursul vieţii. Ele sunt împărţite pe mai multe categorii.

Privind motivele fizice, oamenii fac sex pentru plăcere, diminuarea stresului, exerciţiul fizic, curiozitatea sexuală şi atracţia faţă de o anumită persoană. De asemenea, există şi motive bazate pe atingerea unui scop, care includ conceperea unui copil, îmbunătăţirea statutului social sau chiar pentru căutarea răzbunării. O altă categorie cuprinde motivele emoţionale, printre care dragostea, recunoștința sau angajamentul faţă de o persoană.

Citeşte şi Motive pentru care FEMEILE preferă SĂ NU FACĂ SEX

Inedit este faptul că anumite persoane fac sex şi din insecuritatea sau lipsa încrederii în sine. Astfel atât bărbaţii, cât şi femeile recurg la actul sexual pentru a-şi creşte încrederea în forţele proprii, pentru a ţine un partener aproape şi al împiedica să facă sex cu altcineva sau chiar dintr-un sentiment de obligaţie sau presiune. De exemplu, unul dintre parteneri îl presează pe celălaltă să facă acest lucru.

Citeşte şi Griji despre sex pe care ar fi bine să le uiţi

În general, bărbaţii caută plăcerea sexuală deoarece le provoacă o plăcere fizică. Pe de altă parte, plăcerea femeilor nu vine neapărat din actul fizic în sine, fiind ceva mai profund. S-a descoperit faptul că ea provine din angrenajul sentimental care derivă din acest act intim şi din relaţia dintre cei doi parteneri. Astfel, cercetătorii au împărţit actul sexual în două categorii. Există sexul fizic, bazat pe o plăcere fizică, atunci când îţi place modul în care corpul tău reacţionează la astfel de stimuli. În acele momente, individul nu este interesat de emoţiile partenerului. De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că există şi un al doilea tip de sex, cel centrat pe individ, care apare atunci când partenerii sunt conectaţi la un nivel emoţional. Atunci,  există anumite emoţii implicate în relaţia respectivă.

Citeşte şi Lucruri pe care toţi bărbaţii le adoră la femei

Bărbaţii încep prin a căuta sexul bazat pe plăcere fizică, dar situaţia se schimbă treptat. Cu cât înaintează în vârstă, relaţiile şi emoţiile devin mai importante„, a spus psihologul adjunct al Universităţii din Hartford, profesorul Jannel Carrol.