De ce facem mai mult sex vara

Oamenii fac mai mult sex în vacanţele de vară. Așa, cel puțin, spun sexologii.

19 iun. 2015, 08:22
De ce facem mai mult sex vara

Este perioada care într-o lună se va transforma în vârf de sezon pentru medicii ginecologi sau urologi, confruntaţi cu valul de boli cu transmitere sexuală. Este acea vreme a anului în care soţii debusolaţi şi refuzaţi în multe dintre cele 351 de nopţi, fără acestea 14 de concediu, îşi descoperă brusc un partener relaxat şi dornic de ei. Este momentul iubirilor de-o vară, după care vom suspina apoi până spre octombrie, noiembrie, scrie csid.ro.

„Vara, libidoul nostru atinge cote maxime. Pe de-o parte, expunerea la soare favorizează un surplus hormonal (serotonină, melatonină şi testosteron) care ridică pofta sexuală, pe de altă parte căldura favorizează excedentul de transpiraţie şi implicit eliminarea de feromoni, responsabili cu atracţia către sexul opus.

Apoi, dress-codul vestimentar în anotimpul cald înlesneşte fantezia sexuală, lăsând descoperită o mai mare şi mai intimă parte a corpurilor noastre. Chiar şi pielea bronzată ne oferă o imagine de sine mai bună, şi o dată plăcându-ne pe noi înşine, transmitem semnale erotice celor din jur chiar şi inconştient”, explică sexoterapeutul Emilia Potenteu.

Deseori vacanţele, desigur cele nepetrecute făcând treburile casei sau cu toate rubedeniile pe cap şi prin dormitor, le permit cuplurilor să redescopere frânturi măcar din pasiunea care le-a unit la începuturi. Şi că, iată, încă se poate. Femeile sunt mult mai dispuse să lase totul la uşa camerei de hotel şi să trăiască pe deplin momentele intime. Să nu uităm că 60% dintre ele spun prin sondaje că stresul şi oboseala sunt principalii vinovaţi de prăbuşirea libidoului din cursul anului. Acum ies din calcul.