De ce înșală bărbații căsătoriți, de fapt? 5 motive surprinzătoare pe care trebuie să le știi

Există o sumedenie de motive pentru care bărbații căsătoriți înșală. Peste 40% dintre cuplurile căsătorite sunt afectate de infidelitate și, în pofida procentului ridicat, majoritatea dintre ei spun că înșelatul este un comportament greșit.

05 sept. 2023, 14:25
De ce înșală bărbații căsătoriți, de fapt? 5 motive surprinzătoare pe care trebuie să le știi
De ce înșală bărbații căsătoriți, de fapt? 5 motive surprinzătoare pe care trebuie să le știi

Însă motivele care declanșează infidelitatea sunt uneori surprinzătoare și te pot ajuta să o previi, spun specialiștii. Iată câteva dintre acestea!

1. Totul se rezumă la apreciere

Când ne simțim apreciați, suntem încrezători, mândri, ne simțim iubiți, doriți, aleși în fiecare zi! Timp în care, când ne simțim neglijați emoționali, suntem tentați să fim copleșiți, anxioși, triști. Și situația se înrăutățește și mai tare în special dacă îi verbalizezi partenerului tău toate aceste feluri în care te simți, iar el te ignoră.

Astfel, chiar dacă nu se justifică niciodată infidelitatea, neglijarea emoțională a partenerului e reală și are consecințe însemnate. Poate zdruncina o relație din temelii.

Dacă ne uităm la statistici, bărbații care au înșelat, au susținut că iubita sau soția nu mai era cu ei în relație demult. Cu alte cuvinte, o nouă femeie apare în viața unui bărbat atunci când partenera nu mai reprezintă o prezență atât de puternică încât să anihileze tentația unei aventuri.

2. Are o dependență…

Trăsăturile narcisiste sau tulburările de personalitate sunt asociate cu o probabilitate mai mare de a înșela. Dependența de sex: cu siguranță, dependența de sex la un partener crește șansa ca acesta să fie nemulțumit de partea de sex din căsnicia să și să caute în altă parte.

Și nu numai de contact! Poate avea o problema cu alcoolul, drogurile care îl afectează în luarea deciziilor, de aici rezultând deciziile regretabile de natură intimă.

Continuarea e fabuloasă. Citește-o AICI.