De ce l-a demis Nicolae Ciucă pe şeful SGG. Relaţia pe care premierul interimar o are cu PNL

De ce l-a demis Nicolae Ciucă pe şeful SGG. Premierul interimar a explicat motivul pentru care l-a demis pe secretarul general al Guvernului Antonel Tănase. Ciucă a ţinut să rpecizeze că relaţia lui cu liberalii este una foarte bună şi dacă există unele interpretări ale acţiunilor sale, acestea se datorează faptului că el este mai nou în politică.

14 dec. 2020, 17:00
De ce l-a demis Nicolae Ciucă pe şeful SGG. Relaţia pe care premierul interimar o are cu PNL
De ce l-a demis Nicolae Ciucă pe şeful SGG

De ce l-a demis Nicolae Ciucă pe şeful SGG. Prim-ministrul interimar, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, la sediul PNL, că relația sa cu liberalii este una “foarte bună”, dar, ca urmare a faptului că este mai nou în politică, apar unele “interpretări”, informează Digi 24. Acesta a spus că motivul demiterii secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, a fost “o chestiune de incompatibilitate profesională” între cei doi.

Citeste si George Simion a citat din Octavian Goga, poetul care a dus o politică de extremă dreapta în România

Care este relaţia dintre premierul interimar şi PNL

Referitor la relația pe care o are cu PNL şi la posibile nemulţumiri cu privire la prestaţia sa, Nicolae Ciucă a afirmat: „Cred că avem o relație foarte bună. Nu am avut niciun fel de problemă. Am discutat cu președintele partidului, ceilalți membri ai Guvernului. Pe de altă parte, am intrat în politică de puțin timp. Până ne cunoaștem unii pe alții, poate că mai sunt astfel de interpretări”.

De ce l-a demis Nicolae Ciucă pe şeful SGG

Ciucă a precizat că l-a demis pe Antonel Tănase din funcția de secretar general al Guvernului ca urmare a incompatibilităţii profesionale dintre cei doi: “A fost o chestiune de incompatibilitate profesională între mine și dumnealui”.

Totodată, premierul interimar a negat zvonurile conform cărora ar fi fost prima propunere de premier.

De asemenea, Ciucă a declarat că a venit la sediul PNL pentru a discuta “cum încheiem anul din punctul de vedere al plăților și datoriilor care mai sunt de efectuat, cum rezolvăm problema finanțării campaniei de vaccinare”.

Citeste si Componenţa noului Parlament. Câte mandate vor avea PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR

Ciucă i-a cerut demisia lui Antonel Tănase chiar în prima sa zi de mandat

Dragii mei, vă anunț că mi-am depus demisia din funcția de Secretar General al Guvernului. Le mulțumesc colegilor din echipa guvernamentală pentru buna colaborare și pentru munca depusă, le mulțumesc funcționarilor Guvernului, care și-au făcut treaba repede și bine”, a scris secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, pe pagina sa de Facebook.

Antonel Tănase a precizat că „de acum încolo îmi voi concentra atenția pentru a dezvolta proiecte la nivel de Parlament, din poziția de deputat, acele proiecte despre care v-am vorbit, de dezvoltare a Capitalei”.

Tănase a declarat, pentru Mediafax, pe 8 decembrie, în prima zi de mandat al premierului interimar, că Nicolae Ciucă i-a cerut demisia: „Nu mă cramponez. Am avut o discuţie cu dumnealui (cu Nicolae Ciucă – n.r.) şi i-am spus că sunt la dispoziţie. Mi-a spus că o să vină un alt secretar general la Guvern”.

Antonel Tănase a fost numit în funcţie de către fostul premier, Ludovic Orban, în noiembrie 2019, la două zile după ce acesta a preluat funcţia de premier.

Surse citate de Adevărul spun, însă, că generalul Nicolae Ciucă i-a convocat pe apropiaţii fostului premier Ludovic Orban şi le-a cerut să demisioneze din Guvern

De azi nu mai aveţi funcţii. Să spuneţi în presă că eu v-am cerut demisia”, le-ar fi spus generalul Nicolae Ciucă apropiaţilor fostului premier, susţin surse liberale pentru „Adevărul”. Atitudinea premierului interimar i-a deranjat pe liderii PNL, care nu văd cu ochi buni un guvern condus de Nicolae Ciucă în următorii patru ani, mai scrie sursa citată.