De ce le este teamă, unora, de oglinzi. De ce se acoperă oglinzile din casă atunci când moare cineva

Cu sute de ani în urmă, oamenii se temeau că luciul misterios al oglinzilor îți poate fura sufletul, însă odată cu trecerea timpului, oglinda a devenit un obiect banal, pe care îl folosim zi de zi, dar a păstrat un strop de magie pe care nu și-l va pierde niciodată.

10 feb. 2019, 09:33
De ce le este teamă, unora, de oglinzi. De ce se acoperă oglinzile din casă atunci când moare cineva

Conform principiilor feng-shui, fiecare obiect și locșor din casă are propria energie și contribuie la starea de bine sau de rău, scrie secretele.com. Oglinzile nu fac excepție, dimpotrivă, ocupă un loc foarte important în economia locuinței printre adepții invatamintelor feng-shui.

Citeşte şi Noah spune că este călător în timp şi vine din 2030: „M-am întors să vă spun ce va fi în 2019”

Superstițiile au început cu secole în urmă, când strămoșii noștri încercau să-și explice circumstanțele misterioase sau evenimente prin cunoștințele dobândite de-a lungul timpului. Oglinzile au fost considerate drept „instrumente ale diavolului”, „capcane” ale sufletului, vestitoare ale evenimentelor viitoare, portaluri către o altă dimensiune sau surse de ghinion.

În credința populară româneacă există foarte multe superstiții, cu privire la rolul pe care oglinda îl joacă în viața omului.

Să vedem care sunt acestea:

În credința populară, oglinda reflectă adevărul, sinceritatea, conținutul inimii și al conștiinței. Oglindă intactă poartă semnul armoniei, al uniunii conjugale spre deosebire de oglindă spartă care conduce spre ideea despărțirii sau al ghinionului.

Oglinda curată este semn al purității, fiind una dintre emblemele Fecioarei Maria. În același timp, oglinda deformată sau murdară induce spre păcat.

O superstiție a oglinzii se referă la faptul că vârstnicii acoperă toate oglinzile din casă când are loc un deces. Aceștia susținând că sufletul celui adormit va rămâne captiv, dacă oglinzile nu sunt acoperite și se va plimba mereu între cele două lumi.

Altă superstiție face referire la fetele nemăritate care dacă iau lumânarea de cununie a unei femei căsătorite și o oglindă, apoi se duc la miezul nopții lângă o apă, în oglindă le va apărea sortitul.