De ce nu agreează Ponta ideea unei noi SUSPENDĂRI a lui Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că ar deveni mai popular dacă ar începe suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, însă a arătat că preţul plătit de România în urma declanşării unei noi proceduri ar fi prea mare.

19 mart. 2013, 13:52
De ce nu agreează Ponta ideea unei noi SUSPENDĂRI a lui Traian Băsescu
Premierul Victor Ponta a afirmat că personal a avut foarte mult de pierdut pe plan extern după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi că i-au rămas „nişte cicatrici” pentru următorii 10-20 de ani.
 
„Mi-a făcut foarte mult rău, pentru că dacă în 7 mai eram nu doar cel mai tânăr prim-ministru social-democrat, dar eram foarte bine cunoscut, foarte bine conexat, colegii mei, începând cu preşedintele Parlamentului European şi toţi ceilalţi… sigur că după episodul din vară am avut foarte mult de pierdut. Mi-au rămas şi nişte cicatrici. Rana s-a vindecat – cum e povestea cu plagiatul – dar cicatricea va rămâne întotdeauna, şi peste zece ani, şi peste douăzeci de ani. Dacă mă întrebaţi de regrete…am regrete cum am şi pentru că nu s-a făcut 50% la referendum”, a spus Ponta pentru Adevarul.
 
Ponta a vorbit şi despre acordul semnat recent cu şeful statului. Premierul a mai adăugat că ar deveni mai popular pe plan intern dacă şeful statului ar fi din nou suspendat, dar că preţul pentru România ar fi foarte mare.

Dacă mă întrebaţi dacă cu mintea de acum aş mai face acelaşi lucru, vă spun într-un singur mod care cred că conţine şi răspunsul. În momentul în care, fără să uit nimic din resentimentele personale la adresa domnului Băsescu, am fost de acord să semnez acel acord de colaborare instituţională, înseamnă că am realizat că mai pot să mai trăiesc un an şi jumătate cu domnul Băsescu, pentru că preţul pe care România – nu eu, personal, eu aş putea să devin mai popular dacă mâine mă apuc să îl suspend din nou pe domnul Băsescu, în mod sigur aş fi mai popular decât acum, când sunt acuzat că am căzut la pace cu preşedintele – dar preţul pentru România este atât de mare, că nu ni l-am putea permite„, a spus Ponta.

Ponta a vorbit şi despre posibila numire a Monei Pivniceru în funcţia de judecător la Curtea Constituţională şi despre cine ar putea ocupa funcţia de ministru al Justiţiei.

„Portofoliul este în mod sigur al PNL, însă este o funcţie specială, în care decizia politică – fie că e a PSD, fie că e a PNL – o voi lua eu, împreună cu Crin Antonescu referitor la cine va ocupa acest portofoliu (…) Am pe cineva în minte pentru această poziţie, dar decizia va fi una comună sau, mai bine zis, decizia o iau eu, dar numai după o consultare cu Antonescu”, a spus premierul.

În cadrul şedinţei de luni a Biroului Permanent al Senatului reprezentanţii USL au anunţat susţinerea Monei Pivniceru pentru postul de judecător al Curţii Constituţionale.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că refuză orice discuţie legată de succesorul Monei Pivniceru la Ministerul Justiţiei câtă vreme actualul ministru este în funcţie, precizând însă că, dacă doreşte, aceasta beneficiază de sprijinul PNL pentru un post de judecător la CCR.