De ce nu ar trebui să bei NICIODATĂ cafea decofeinizată

Cofeina este un alcaloid extras din boabe de cafea, utilizat în medicină ca tonic al sistemului nervos central, dar şi în industria alimentară, se arată într-o definiţie.

25 mai 2015, 09:32
De ce nu ar trebui să bei NICIODATĂ cafea decofeinizată

Probabil că şi tu crezi că acest tip de cafea fără cofeină este mult mai bun pentru organismul tău? Greeşti. Majoritatea oamenilor care iubesc cafeaua şi care consumă varianta fără cofeină probabil că nu ştiu pericolele pe care le implică substanţele chimice utilizate pentru a extrage cofeina.

Cel mai popular proces chimic utilizat pentru a decofeiniza cafeaua este extracţia directă. Procedura foloseşte îmbibarea, macerarea directă a boabelor verzi de cafea într-o soluţie făcută din apă şi un solvent chimic, clorura de metilen sau acetatul de etil. După ce solventul îşi îndeplineşte reacţia sa chimică, boabele de cafea sunt clătite cu apă.

Procesul chimic tratează boabele de cafea cu clorură de metilen sau acetat de etil.

Iată definiţia pentru clorura de metilen oferită de osha.gov:

Clorura de metilen, numită şi diclormetan, este un lichid volatil, incolor, cu un miros care seamănă cu cel al cloroformului. Clorura de metilen este folosită în diverse procese industriale, în multe industrii diferite: îndepărtarea vopselurilor, în fabricarea produselor farmaceutice, în fabricarea diluanţilor pentru vopseluri, în curăţarea şi degresarea metalului, în fabricarea şi utilizarea adezivilor, în producţia de spumă poliuretanică, în producţia de răşină poliesterică şi în crearea unor solvenţi.

Acest proces este repetat de câteva ori până când o cantitate suficientă de cofeină a ieşit din boabele de cafea. Atunci când clorura de metilen intră în corpul tău, este transformată în monoxid de carbon, care interferează cu livrarea oxigenului către organism. Acest lucru poate duce la afecţiuni pulmonare severe şi la alte probleme de sănătate.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.