De ce nu e bine să faci SEMNUL CRUCII atunci când treci pe lângă o BISERICĂ

Semnul crucii are o putere foarte mare. Sunt multe intamplari zugravite in vietile sfintilor care ne arata cum semnul Sfintei Cruci facut peste trupul cuiva, chiar si o singura data, sparge legaturile diavolilor. Din aceasta pricina cei care isi fac crucea neglijent, fara evlavie, ii fac pe diavoli sa salte de bucurie.

06 ian. 2015, 07:01
De ce nu e bine să faci SEMNUL CRUCII atunci când treci pe lângă o BISERICĂ

Cum ne facem corect semnul Sfintei Cruci

Trebuie sa ne unim mai intai primele trei degete ale mainii drepte, care simbolizeaza Unitatea Sfintei si Nedespartitei Treimi. Celelalte doua degete se aseaza in palma semnificand coborarea Fiului lui Dumnezeu pe pamant din Cer (cele doua degete semnificand cele doua firi ale lui Hristos). Degetele impreunate ating mai intai fruntea – pentru a sfinti mintea – apoi buricul – pentru a sfinti simturile, apoi umarul drept si umarul stang – pentru a sfinti puterea trupului, scrie luminaortodoxiei.com

Atunci cand atingem fruntea spunem „In numele Tatalui”, cand atingem buricul „si al Fiului”, iar cand atingem umarul drept si apoi pe cel stang spunem „si al Sfantului Duh”. Nu trebuie sa ne grabim cand facem semnul sfintei cruci, sau sa facem mai multe cruci, in graba, si fara a face miscarea completa, fara evlavie. Faceti una si buna decat o mie si strambe, una si corecta decat o mie si rele!Daca dorim sa facem si o inchinaciune (metanie mica), ne aplecam numai dupa ce mana este din nou lasata sa cada pe langa trunchi. De ce? Pentru ca tocmai am inchipuit Crucea de pe Golgota si ne inchinam ei. Uneori se mai observa o alta greseala, destul de raspandita: inchinaciunea se fac in acelasi timp cu semnul Crucii. Nu trebuie sa facem acest lucru (rupem Crucea).

Daca insa ne oprim cu semnul Sfintei cruci la piept, si nu la buric, atunci crucea pe care o facem apare rasturnata si fara sa vrem transformam Crucea lui Hristos intr-o cruce satanista.