De ce nu e indicată combinația carne + cartofi pentru diabetici. Cantitatea de carne permisă zilnic dacă ai diabet

Tipuri de carne pentru diabetici. Ce combinații alimentare sunt contraindicate?

05 mart. 2024, 12:27
De ce nu e indicată combinația carne + cartofi pentru diabetici. Cantitatea de carne permisă zilnic dacă ai diabet

Am voie să consum ocazional o friptură dacă am fost diagnosticat cu diabet? Iată una dintre întrebările persoanelor care suferă de cea mai frecventă boală de nutriţie, diabetul.

Carnea nu creşte glicemia, dar grăsimea favorizează rezistenţa la insulină. Așadar, trebuie alese sortimente cât mai slabe, carne macră!

Atenție la carnea tocată!

La cei mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu diabet, această afecţiune se asociază şi cu hipertensiune arterială, cu un nivel crescut al grăsimilor din sânge sau cu un nivel crescut al acidului uric. Din această cauză, consumul de carne, în special de carne grasă sau carne tocată, prăjită este destul de problematic. Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.

„Dacă pacienţii cu diabet îşi ţin sub control afecţiunile conexe, nu există restricţii majore în privinţa cărnii. Se poate consuma aproximativ…” – Citește continuarea AICI: De ce nu e indicată combinația carne + cartofi pentru diabetici. Cantitatea de carne permisă în fiecare zi dacă ai diabet. Nu proteina din carne e problema, ci…