De ce nu este bine să bați în lemn. Vei renunța la această superstiția după ce vei afla asta

Superstițiile fac parte din viața multora. Unii fac trei pași în spate sau scuipă de trei ori când le taie calea o pisică, alții ies mereu dintr-o încăpăre cu dreptul ori nu se întorc din drum pentru că spun că le va merge rău tot restul zilei.

25 nov. 2023, 13:13
De ce nu este bine să bați în lemn. Vei renunța la această superstiția după ce vei afla asta

Superstițiile sunt prezenta în culturile multor popoare. Unii cred în ele alții nu, dar mulți le practică. Sunt gesturi involuntare care s-au imprimat în conștiința fiecăruia. Una dintre cele mai răspândite superstiții este bătutul în lemn.

 

Ce înseamnă când bați în lemn

În copilărie, bunicii te îndemnau să bați în lemn atunci când venea vorba despre vreun necaz sau vreo boală. Gestul avea scopul de a alunga necazul. Unii bat chiar de trei ori pentru a se simți protejați de ghinion.

Încă nu este clară originea acestei superstiții, dar se știe că a pornit de la popoarele antice care băteau ușor în trunchiul copacilor pentru a invoca spiritele protectoare. Se considera că acestea locuiau în scoarța copacului și acesta reprezenta un mod de comunicare, potrivit exquis.ro.

Cercetătorii au descoperit că bătutul în lemn ar fi o practică mai recentă. Totul ar fi pornit de la un joc pe care îl practicau copiii în secolul al XIX-lea, un fel de leapșa. Jucătorul care reușea să atingă lemnul primea un fel de imunitate în joc. De aici s-a tras concluzia că lemnul ar proteja pe cineva de ghinion.

Citește și: Superstiţii din popor în noiembrie. Ce trebuie să faci pentru bunăstarea gospodăriei

În China Antică, bărbații băteau în diferite zone ale casei din lemn, pentru a fi protejați de dușmani și răufăcători.

 

De ce nu este bine să bați în lemn. Vei renunța la această superstiția după ce vei afla asta

Dacă și tu făceai asta până acum, poate că ar fi momentul să renunți la bătutul în lemn. Vei fi privită ca o persoană superstițioasă. Religia respinge clar aceste tipuri de practici. Apoi există riscul ca subconștientul tău să fie afectat de acest lucru. Nu vei reuși decât să ai parte de emoții negative.

Citește și: Urmează vineri 13! Zi norocoasă sau cu ghinoane? De unde au plecat superstițiile

De fiecare dată când ai tendința de a bate în masă, gândește-te că viitorul tău nu depinde de această superstiție.