De ce nu este bine să dezgheţi maşina cu motorul pornit. Specialiştii avertizează asupra riscurilor şi oferă sfaturi utile

Iată de ce nu ar trebui să lași mașina în funcțiune în timpul procesului de dezghețare și cum să eviți situațiile neplăcute în traficul de iarnă.

22 ian. 2024, 08:25
De ce nu este bine să dezgheţi maşina cu motorul pornit. Specialiştii avertizează asupra riscurilor şi oferă sfaturi utile
De ce nu este bine să dezgheţi maşina cu motorul pornit. Specialiştii avertizează asupra riscurilor şi oferă sfaturi utile

De ce nu este bine să dezgheţi maşina cu motorul pornit. Vremea rece poate crea probleme serioase pentru șoferi atunci când vine vorba de dezghețarea mașinilor. Deși mulți aleg să lase motorul pornit în încercarea de a accelera procesul, un specialist auto avertizează asupra pericolelor acestui obicei aparent inofensiv.

În timpul iernii, șoferii se confruntă cu provocări specifice, iar procesul de dezghețare devine o rutină necesară. Cu toate acestea, dezghețarea mașinii cu motorul pornit poate să nu fie o alegere sigură, așa cum mulți presupun.

Citeşte şi: Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este

Specialiștii auto susțin că lăsarea mașinii în funcțiune în timpul procesului de dezghețare poate duce la consecințe nedorite. Un specialist a subliniat că această practică, deși des folosită în diminețile reci, poate crea probleme majore, inclusiv riscul de furt.

Acest expert a explicat că lăsarea mașinii nesupravegheate în timp ce motorul funcționează poate invita hoții să fure autovehiculul. Incidentele de acest gen implică adesea intervenția poliției, iar polițele de asigurare pot refuza despăgubiri în cazul unor clauze legate de „chei în mașină” sau „vehicul lăsat nesupravegheat”.

Citeşte şi: Greșeala uriașă pe care o fac șoferii pe timp de iarnă. Titi Aur: ”Ajungi să pierzi mașina de sub control”

Specialistul auto oferă sfaturi clare pentru șoferi: întotdeauna rămâneți în interiorul mașinii în timpul procesului de dezghețare și asigurați-vă că ați scos cheile și ați oprit motorul înainte de a vă îndepărta.

Polițiștii de la Brigada Rutieră adaugă câteva recomandări importante pentru siguranța în condiții de iarnă:

  • sporiți atenția și concentrarea la volan;
  • adaptați viteza la condițiile meteo-rutiere;
  • păstrați o distanță corespunzătoare față de vehiculul din față;
  • evitați frânarea bruscă și schimbările bruște de direcție;
  • asigurați o bună vizibilitate prin curățarea geamurilor și oglinzilor;
  • verificați sistemul de iluminare și semnalizare;
  • pregătiți autovehiculul pentru deplasare și respectați indicațiile polițiștilor rutieri.

În concluzie, dezghețarea mașinii cu motorul pornit poate fi mai periculoasă decât pare la prima vedere. Respectarea regulilor și adoptarea unui comportament preventiv în traficul de iarnă este esențială pentru siguranța ta și a celor din jur.