De ce nu este bine să dormi cu părul ud

Multe femei au obiceiul de a dormi cu parul ud, li se pare normal si complet inofensiv. Expertii sustin ca obiceiul poate avea efecte negative asupra sanatatii tale si a parului. Iata trei motive pentru care trebuie sa-ti usuci parul inainte de culcare.

10 ian. 2018, 16:02
De ce nu este bine să dormi cu părul ud

Provoaca dureri de cap
Pe tot parcursul somnului, temperatura din corp creste. Astfel, temperatura scazuta si umiditatea pot cauza dureri de cap in momentul in care te trezesti.

Se pot creea conditii propice pentru infectii
Pernele absorb transpiratia, celulele moarte si uleiurile naturale din par, ba mai mult, sunt o sursa de bacterii si de acarieni. Atunci cand dormi cu parul ud se creeaza un mediu propice pentru bacterii si inmultirea lor.

Caderea parului
Parul ud se rupe cu usurinta, din acest motiv specialistii recomanda sa fie uscat inainte de culcare. De evitat este si prinderea lui, atunci cand este ud si va prindeti parul exista sanse mai mari sa se rupa. Este recomandat sa asteptati sa se usuce complet inainte sa-l prindeti cu un elastic.

Chiar si pieptanatul este interzis imediat dupa dus. Parul ud este de pana la trei ori mai fragil decat atunci cand este uscat.