De ce nu i-a răspus Nicuşor Dan prefectului Capitalei la telefon: „Am văzut apelul său, dar se făcuse târziu”

Nicuşor Dan a explicat vineri dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, de ce nu i-a răspus la telefon prefectului Capitalei. Reamintim că Alexandra Văcaru l-a sunat pe edil miercuri seară, ca să vorbească despre greva care urma să paralizeze Bucureştiul.

21 ian. 2022, 12:58
De ce nu i-a răspus Nicuşor Dan prefectului Capitalei la telefon: „Am văzut apelul său, dar se făcuse târziu”

De ce nu i-a răspus Nicuşor Dan prefectului Capitalei la telefon. Edilul spune că a văzut apelul Alexandrei Văcaru, însă se făcuse târziu şi vorbise deja cu foarte multă lume.

De ce nu i-a răspuns Nicuşor Dan prefectului Capitalei la telefon. Primele explicaţii ale edilului

„Suntem într-o situație de criză. Alaltăieri seară am vorbit cu foarte multă lume pentru că anticipam criza care urma.

Nu am vorbit si cu doamna prefect deși am văzut apelul său, pentru că se făcuse târziu și domnia sa are atribuții limitate în această chestiune. Am vorbit cu poliția, cu viceprimarul, cu foarte multă lume pentru a realiza lucrurile de care aveau bucureștenii nevoie – polițiști în intersecții, informare în stații că nu mai vin mijloacele de transport. Am fost conectat cu toate instituțiile, cu domnia sa am vorbit la 6 dimineața ieri”, a declarat Nicușor Dan vineri dimineaţă.

Citeşte şi Nicuşor Dan aruncă bomba despre descinderile DNA la Primărie: „Prima dată a fost mai greu, m-a sunat Poliţia la 6 dimineaţa”

Reamintim că prefectul Capitalei declara joi că a încercat să discute cu primarul Capitalei despre greva angajaţilor de la STB încă de miercuri seară, însă acesta nu i-a răspuns la telefon.

„Telefonic am reuşit să iau legătura doar în această dimineaţă, după ora 6, cu domnul primar. Am încercat şi în cursul serii să îl sun pe domnul primar. (…) Aveam semnale, am discutat cu diverse autorităţi încă din cursul serii, domnul primar nu mi-a răspuns aseară, mi-a răspuns după ora 6 în această dimineaţă”, a afirmat prefectul Capitalei joi după-amiază.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţa, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri şi autobaze. Greva acestora continuă şi vineri, în ciuda deciziei executorii a instanței care a suspendat protestul.

„Hotărârea judecătoreaască de ieri este cunoscută de toată lumea. Azi la 7 au plecat executorii judecatoresti care au afisat hotărârea judecătorească de ieri in jumatate dintre autobaze şi depouri. Suntem in momentul in care legea si hotărârea judecătorească trebuie aplicata.

Cine nu o aplica savarseste o infractiune. Avem de-a face cu o manifestare total irationala. Sa nu reiei lucrul riscand pierderea locului de munca, să rişti condamnare penala, este o actiune irationala pe care nu o inteleg.

I-am convocat azi la 12 pe sefii de autobaze si de depou, 20 de persoane, multi dintre ei sunt membri de sindicat. Acea întâlnire de la ora nu este sub nicio formă o negociere. Vreau sa le transmit prin ei angajatilor STB hotărârea noastra de a merge inainte in aplicare legii si a hotararii judecatoresti si sa inteleg care sunt acele probleme care pot sa fie rezolvate. Esential este sa respectam legea.

Alaltăieri, a avut loc o discuție între Consiliul de Administrație al STB și liderii sindicali ai STB, iar sindicaliștii au fost întrebați: ce doriți? Să-l dăm jos pe Criț, directorul general. Există nemulțumiri, dar nu se poate să o faci așa, la ambiție, pentru că viața a sute de mii de oameni este afectată.

Tot ce putem noi să facem sunt gesturi și acțiuni rezonabile, raționale prin care să explicăm din nou și din nou situația în care ne găsim. Nu pot, eu, să răspund pentru un gest irațional. Acțiunea în desfășurare este un gest irațional, care are în spate niște oameni responsabili pentru paralizarea Bucureștiului.

Cer PSD sa se pronunte, pentru că avem o greva care paralizeaza Bucureştiul organizata de un consilier general PSD. Fie susţine aceasta manifestatie, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu”, a declarat Nicuşor Dan în cadrul conferinţei de presă de vineri dimineaţă.

Citeşte şi Nicuşor Dan: „Greva de la STB este ILEGALĂ. Afectează viaţa a sute de mii de bucureşteni”