Interviu cu primarul Daniel Băluţă: De ce S-AU OPRIT lucrările de reabilitare termică în Sectorul 4

Publicat: Vineri, 05 August 2016 09:59 // Actualizat: Vineri, 05 August 2016 09:59 // Sursa: romaniatv.net

Lucrările de reabilitare termică s-au oprit temporar în Sectorul 4. Decizia a fost luată de administraţia locală pe baza solicitărilor venite de la locatari, spune primarul Daniel Băluţă, într-un interviu acordat în exclusivitate RomaniaTV.net. Practic, bucureştenii au cerut să nu se pună schele noi pe blocuri în această vară, pentru că astfel ar fi fost necesară demontarea aparatelor de aer condiţionat. În Bucureşti, mai ales în blocurile vechi şi cu multe etaje, este aproape imposibil de trăit vara fără aer condiţionat.

"Nu mai punem schele noi pe blocuri, în această perioadă, pentru că ar trebui să dăm jos aparatele de aer condiţionat, iar oamenii nu şi-au dorit acest lucru. Astfel, am preferat să oprim temporar lucrările, mai ales pe perioada caniculei. De asemenea, tencuiala decorativă nu se poate da decât în anumite condiţii de temperatură pentru că altfel ar crăpa", a declarat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. 

Potrivit primarului, lucrările de reabilitare termică se desfăşoară în acest moment doar la 40 de blocuri, ele fiind începute din primăvară.

După cum a precizat edilul, în acest an ar urma să fie reabilitate termic 150 de blocuri din Sectorul 4, finanţarea fiind asigurată parţial şi dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) în sumă de 20 milioane euro. 

"Avem programate pentru acest an 150 de blocuri şi sper să reuşim să le facem pe toate. Bani avem, avem şi contractul de finanţare. Suntem într-o uşoară întârziere dar le vom termina în 3-4 luni. Putem să facem în jur de 20.000 de apartamente din banii de la BEI", a comentat Băluţă. 

CITEŞTE ŞI O primărie din Bucureşti desfiinţează ghişeele:"Nu mai stăm cocoşaţi ca slugile. Omul va sta la cafenea, nu la coadă ca fraierul"

Proprietarii vor suporta 20% din valoarea costurilor de reabilitare termică

Potrivit anunuţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), lucrările de reabilitare termică la blocurile din Sectorul 4 urmează să fie executate de un consorţiu de patru firme de construcţii, respectiv S.C. GRANT CPC S.R.L, S.C. ART CONSTRUCT A.C.M. S.R.L, S.C. ADRIAN CONSTRUCT S.R.L şi S.C. CONCELEX S.R.L, prima dintre companii fiind liderul de asociere.

LISTA CELOR 150 DE BLOCURI CE VOR FI REABILITATE TERMIC ÎN SECTORUL 4 POATE FI CONSULTATĂ AICI.

Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 4, proprietarii vor suporta 20% din valoarea costurilor. Lucrările de reabilitare termică vor fi plătite, iniţial, de administraţia locală banii urmând să fie recuperaţi de la locatari în termen de zece ani. Practic, taxa de reabilitare termică va fi achitată la Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 odată cu plata impozitului pe clădire.

Citeşte şi Primăria Sectorului 4 se mută cu chirie. CUM VA ARĂTA sediul actual după ce va fi modernizat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H