De ce să combini măr cu frunze de dafin. Băutura care înlocuiește medicamentele și îți apără sănătatea

Mărul și fruzele de dafin combinate pot avea multe beneficii asupra sănătății. E recomandat ca această combinație să fie consumată în mod special în sezonul rece.

01 feb. 2024, 21:29
De ce să combini măr cu frunze de dafin. Băutura care înlocuiește medicamentele și îți apără sănătatea

Băutura poate fi consumată și în restul anului. Merele ar trebui incluse obligatoriu în alimentație, spun specialiștii, fiindcă au multe beneficii și țin problemele de sănătate la distanță.

Fruzele de dafin se folosesc, de regulă, pentru supe sau ciorbe, însă ele pot fi folosite și pentru tratarea unor probleme.Specialiștii au ajuns la concluzia că mărul și frunzele de dafin sunt două ingrediente care își potențează proprietățile vindecătoare. Băutura obținută este recomandată pentru îmbunătățirea vederii, pentru a scăpa de dureri, în special de gât și de a reduce inflamațiile.

Citește și Băuturile pe care trebuie să le eviți daca vrei să scapi de burtă. Smoothie-urile, pe listă

Efectele apar în cazul în care băutura e consumată foarte rapid, dar atunci când este vorba de o perioadă mai lungă, lucrurile stau altfel, fiind recomandată celor care au probleme cu circulația sângelui.

Potrivit nutriționiștilor, băutura făcută din măr și frunze de dafin reglează circulația sângelui, iar în timp poate avea ajuta și la a scăpa de inflamația articulațiilor. Băutura mai este indicată și în cazul celor care au probleme respiratorii. Recomandată mai este și pentru a întări sistemul imunitar.

Băutura ajută și la relaxare, iar majoritatea oamenilor, fiind extrem de stresați și unii chiar anxioși, au nevoie să elimine stresul mai mult ca oricând. Pentru a o obține, ai nevoie de trei frunze de dafin uscate și un măr, care trebuie tăiat în bucăți mai mici. Este recomandat să folosești frunze uscate de dafin, cele proaspete fiind toxice. Se pune apă la fiert, în care se lasă pentru încep bucățile de măr, iar mai apoi se pun și frunzele de dafin. Opțional se poate adăuga la final și puțină scorțișoară sau miere.

Citește și 7 motive să bei apa cu castravete şi 8 motive sa mănânci cartofi dulci