De ce să consumi cereale din plin. Adevăratele efecte asupra corpului tău

Încă de la începuturile agriculturii, cerealele au jucat un rol foarte important în viaţa oamenilor ca un aliment de bază în dieta noastră.

20 oct. 2015, 06:17
De ce să consumi cereale din plin. Adevăratele efecte asupra corpului tău

Cerealele sunt bogate in glucide care ofera o ampla energie si poate ajuta in prevenirea cancerului, a constipatiei, a tulburarilor de colon, reduc nivelul de zahar din sange, imbogatesc starea generala a sanatatii, cu proteine, grasimi, minerale, vitamine si enzime.

Cerealele sunt imbogatite cu niacina, fier, tiamina, fibre. Acestea ajuta la scaderea colesterolului din sange si poate reduce aparitia bolilor de inima.

Inafara de valoarea lor nutritiva, cerealele sunt foarte populare si foarte folosite in bucatarie, mai ales la micul dejun.
Cerealele sunt o sursa de energie. Cerealele sunt cea mai mai mare sursa naturala de energie pentru om. Acestea furnizeaza aproape 30% din totalul de energie, de aceea sunt cel mai apreciat aliment ca furnizor de energie, lucru foarte important in dieta fiecarui om.

Cerealele au un continut ridicat de minerale. 95% din continutul de minereale al cerealelor este format din sulfati, fosfati, magnesiu, calciu siu potasiu.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro