De ce să nu-i dai sarmale câinelui, nici măcar de poftă. Ingredientele nocive care îi fac rău prietenului tău blănos

Sărbătorile vin și ai putea fi tentat să dai din preparatele tradiționale și câinelui tău sau altui animăluț de companie. Iată de ce nu ebine să le hrănești cu sarmale, chiftele, perișoare sau alte tocături.

17 dec. 2023, 13:36
De ce să nu-i dai sarmale câinelui, nici măcar de poftă. Ingredientele nocive care îi fac rău prietenului tău blănos
De ce să nu-i dai sarmale câinelui

De Crăciun trebuie să fim mai buni, dar în niciun caz nu trebuie să ne lăsăm înduplecați de ochii rugători ai câinelui care cerșește lângă masă. Asta pentru că le putem face rău, după cum spun cei de la AZ Animals.

Sarmalele sunt dăunătoare pentru cini din cauza ingredientelor care sunt adesea folosite în prepararea lor. Multe rețete de sarmale conțin condimente, sosuri și alte ingrediente care pot fi nocive pentru sănătatea câinelui. De asemnea, sarmalele pot conține ceapă și usturoi, care sunt toxice pentru câini și pot provoca probleme digestive sau chiar intoxicații.

Citește și: Rasa de câine care a fost oficial interzisă! Un astfel de animal a atacat o fetiță de 11 ani din România

Mâncarea destinată oamenilor poate avea un conținut ridicat de sare sau grăsimi, care nu sunt benefice pentru sănătatea câinelui. Unele ingrediente, cum ar fi boiaua și alte condimente puternice, pot irita stomcaul sau tractul digestiv al câinelui.

Este recomandat să consultați un medic veterinar înainte de a oferi câinelui tău alimente destinate consumului uman, pentru a evita eventualele probleme de sănătate. Câinii au nevoi nutriționale specifice, iar hrana oamenilor poate să nu le ofere substanțele nutritive necesare pentru a rămâne sănătoși.

Carnea tocată poate prezenta o opțiune bună în dieta câinilor, dar este important să ții cont de anumite aspecte pentru a asigura o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Citește și: Titi Aur, despre ce se poate întâmpla dacă îți iei câinele în mașină și îl lași să scoată capul pe geam. Cele mai mari riscuri la care se expun șoferii

Iată câteva sfaturi:

Alege carne slabă – Opteaază pentru carne de calitate, fără grăsimi excesive. Carnea de pui, curcan, vită sau miel poate fi o alegere bună, dar evită carnea prea grasă sau procesată.

Evită condimentele – Nu adăuga condimente sau sare în carne. Condimentele pot irita stomacul câinelui și, în unele cazuri, pot fi nocive.

Proaspăt și bine gătit – Carnea trebuie să fie proaspătă și bine gătită pentru a preveni riscul de contaminare bacteriană.

Consultă medicul veterinar – Înainte de a adăyga carne tocată în dieta câinelui, consultă medicul veterinar. Acesta poate oferi sfaturi personalizate pe baza nevoilor specifice ale câinelui tău, cum ar fi vârsta, greutatea, nivelul de activitate și eventualele probleme de sănătate.

Varietate în dietă – Nu-i da doar carne tocată. Câinii au nevoie de o dietă variată care include și alte surse de nutrienți, precum legume și carbohidrați.