De ce să nu pui ulei în salata de vinete. Ingredientul care o poate face cremoasă și pufoasă imediat

Salata de vinete este unul de felurile de mâncare preferate ale românilor în această perioadă. Este o mâncare gustoasă și sățioasă. Însă preparată cu ulei de floarea soarelui din belșug, salata de vinete capătă un număr foarte mare de calorii. Există însă un ingredient care poate înlocui uleiul din salata de vinete, făcând din salata de vinete o mâncare sănătoasă. 

15 aug. 2023, 16:01
De ce să nu pui ulei în salata de vinete. Ingredientul care o poate face cremoasă și pufoasă imediat
Cum să cureți rapid și fără efort vinetele de coajă.

Salata de vinete este un deliciu vara, fiind foarte ușor de realizat și savuroasă.

Cum se face salata de vinete

Salata de vinete. Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi), o ceșcuță de ulei, 1 ceapă tocată mărunt, sare după gust

Mod de preparare: Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părțile, până se-nmoaie. Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează și se pun la scurs, pe un fund înclinat, cel puțin un ceas. Se toacă mărunt ceapa.

Se toacă vinetele pastă, apoi pasta asta se freacă cu ulei, puțin câte puțin, până se-ntăreşte și se face spumoasă. Se adaugă ceapa și se ornează cu felii de roșii.

 

Salata de vinete fără ulei. Ingredientul care o poate face cremoasă și pufoasă imediat

Bucătarii vin în ajutorul gospodinelor cu mai multe trucuri pentru a evita transformarea salatei de vinete într-o adevărată bombă calorică, ținând cont că o lingură de ulei poate avea circa 100 de calorii.

Citește și: Chef Hadad dezvăluie secretul. Cum se păstrează cel mai bine vinetele pentru a obține o salată delicioasă

Ai nevoie de vinete coapte, curățate și scurse, o ceapă tocată, patru căței de usturoi dați prin presă, sare după gust și trei linguri de pastă de susan / tahini.

Citește și: Baba Ganoush – salata de vinete arabească