De ce să nu ții prosoapele în baie. Explicația neașteptată a experților. Puțină lume știe ce se poate întâmpla

De ce să nu ții prosoapele în baie. Oamenii care fac acest lucru comit o mare greșeală, spun experții, care preferă să păstreze prosoapele suplimentare în afara băii atunci când este posibil. Mai jos, aveți câteva sfaturi extrem de utile care vă pot ajuta.

16 sept. 2023, 06:33
De ce să nu ții prosoapele în baie. Explicația neașteptată a experților. Puțină lume știe ce se poate întâmpla
De ce să nu ții prosoapele în baie

De ce să nu ții prosoapele în baie. ”Dacă aveți nevoie doar de una sau două prosoape la un moment dat, atunci prosoapele în plus nu trebuie să fie depozitate în baie”, spune organizatorul profesionist Alison Lush, potrivit The Spruce. Ea păstrează prosoapele în plus pe rafturi, în spălătorie, pentru a evita să le țină în baie.

De ce să nu ții prosoapele în baie

Alți experți în organizarea casei și curățenie sunt de acord că este mai bine să evitați să păstrați prosoapele în plus în baie, dacă este posibil. La urma urmei, nimeni nu vrea, sfârșitul zilei, să se usuce cu un prosop care a fost afectat în mod negativ de elementele din baie.

Deoarece băile sunt atât de predispuse la umiditate, păstrarea excesului de prosoape în cameră poate fi complicată, deoarece acest lucru poate duce la mucegai, mucegai și țesături urât mirositoare”, spune Kathy Cohoon, de la Two Maids.

Lily Cameron, supervizorul de curățenie de la Fantastic Services, este de acord cu motivul pentru care prosoapele ar trebui să fie păstrate în afara băii.

Germenii pot călători, de asemenea, pe diferite suprafețe și obiecte din baie atunci când trageți apa la toaletă. Băile oferă un teren de reproducere perfect pentru aceste ciuperci și germeni, iar prosoapele sunt deosebit de sensibile la acestea.

Prosoapele trebuie depozitate într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi un dulap de lenjerie sau un dulap. Dacă nu aveți spațiu în aceste zone, luați în considerare posibilitatea de a le depozita într-un coș sau într-o coșuleț într-o încăpere mai puțin umedă, cum ar fi un dormitor sau un dulap din hol. Dacă trebuie să le păstrați în baie, cea mai bună practică este să le depozitați într-un dulap sau într-un recipient bine acoperit”, explică Lily Cameron.

Citește și: De ce miros urât prosoapele. Pune ASTA în mașina de spălat și scapi de problemă!

Ce se poate întâmpla dacă ții prosoapele în baie

Folosirea prosoapelor de baie curate care au fost depozitate în baie vă poate expune cu ușurință la niveluri ridicate de bacterii. ”Când trageți apa la toaletă, știm că pana de aerosoli poate călători până la 1,6 metri în orice direcție și cel puțin 1,5 – 2 metri cu toaletele cu debit redus.

Aceste bacterii și virusuri se pot depune pe prosoape și pot rămâne în viață zile sau săptămâni. Dacă vă uscați mâinile sau vă ștergeți fața cu un prosop contaminat, v-ați putea îmbolnăvi”, spune microbiologul de mediu Dr. Kelly Reynolds.

Pe lângă contaminarea cu bacterii din cauza apropierii de toaletă, Steven Ip de la Cleanzen Cleaning Servies atrage atenția asupra unei alte probleme. ”Prosoapele sunt predispuse la acumularea de mucegai”, spune el.

Acest lucru se întâmplă din cauza nivelului ridicat de umiditate din aer de la duș și de la apa curentă, mai ales dacă aveți dulapuri deschise sau depozite în baie.