De ce să ții brânza și cașcavalul la frigider. Trucul care te scapă de timp pierdut

Dacă ai încercat vreodată să dai cașcavalul sau brânza prin răzătoare, sigur știi că nu e deloc un pas ușor, deoarece se rad foarte greu. România TV are soluția ideală care te scapă de timp pierdut!

30 nov. 2023, 09:07
De ce să ții brânza și cașcavalul la frigider. Trucul care te scapă de timp pierdut

Cașcavalul și brânza sunt unele dintre cele mai consumate alimente. Cele două produse sunt ideale pentru nenumărate preparate sau pur și simplu ca aperitive.

Citește și Viralul zilei, bătaie pe caşcaval: „Stai domnule, ești nebun la cap?”. Zeci de oameni s-au călcat în picioare pentru caşcaval la preț redus VIDEO halucinant

Pentru mai multe preparate făcute acasă, cum ar fi pizza, lasagna sau paste, de cele mai multe ori ai nevoie de cașcaval sau brânză, totuși, până să termini de gătit vei avea ceva de lucru, mai ales că trebuie să le dai prin rozătoare.

Un truc ideal este acela de a răci cașcavalul și brânza înainte de a le rade. Desigur, există și cașcaval deja ras, la pungi, în supermarketuri, dar gustul este mult mai bun când este ras direct dintr-o bucată proaspătă.

În general, aceste pungi din comerț cu cașcaval sau brânză rasă conțin conservanți, cum ar fi amidonul din cartofi și natamicină, nocive pentru sănătate.

Astfel, tot ce ai de făcut este să pulverizezi răzătoarea cu spray anti aderent, iar brânza rasă va aluneca imediat și va face curățarea mult mai ușoară decât atunci când nu este folosită altă soluție.

Pune răzătoarea într-un recipient mare cu alimente puțin adânci înainte de a da pe răzătoare.

Aceasta este o modalitate ușoară de a prinde toată brânza, fără ca aceasta să cadă de pe farfurie.

Cât timp să ții cașcavalul la frigider

De altfel, îți oferă și spațiu suficient pentru a te mișca în liniște. La final, brânza este perfectă pentru gătit, iar bucătăria curată!

Te-ar putea interesa și Cel mai gustos cașcaval pane la cuptor, fără pic de ulei. Rețeta e gata în 15 minute!

Ține minte și că răcirea cașcavalului înainte de a-l rade îl face să devină mai solid și mai ușor de manevrat, iar această consistență fermă permite obținerea unei texturi mai fine și uniforme atunci când radeți cașcavalul.

În loc să se lipească sau să se sfărâme, cașcavalul rece se va tăia în bucăți mai netede și va conferi preparatului tău un aspect mai frumos.

În momentul în care cașcavalul este cald sau la temperatura camerei, există riscul ca unele fâșii să se lipească între ele sau de răzătoare, potrivit Playtech.ro.

Astfel, răcește cașcavalul pentru 15-20 de minute la frigider, ca el să devină mai puțin lipicios! Urmărește-ne pentru mai multe trucuri care te scapă de timpul pierdut!