De ce te doare când faci sex. Cauze frecvente

Simți dureri în timpul actului sexual? Multe femei se confruntă cu acest disconfort, din diferite motive. Pentru că un contact sexual dureros poate cauza stres emoțional și chiar sabotarea relației, trebuie întotdeauna inestigată cauza de îndată ce apare.

21 mart. 2017, 12:36
De ce te doare când faci sex. Cauze frecvente

Lubrifiere insuficientă

Poate fi o cauză a apariției durerii în timpul actului sexual. Problema poate fi rezolvată prin mărirea timpului pentru preludiu sau dacă se folosește un lubrifiant sexual.

Infecțiile vaginale

Un alt motiv pentru care uneori sexul doare este generat de teama femeii de a fi rănită, atunci când mușchii vaginali se confruntă cu spasme musculare involuntare sau infecții virginale.

Fibromul uterin

Reprezintă cea mai frecventă tumoră benignă care se dezvoltă în stratul muscular al uterului. Provoacă durere, în special în timpul actului sexual.

Chisturile ovariene

Durerile în timpul actului sexual ar putea fi cauzate și de chisturile ovariene. Un control la medicul ginecolog este necesar pentru stabilirea diagnosticului și tratamentului.

Boala inflamatorie pelvină

Femeile ar putea suferi de boala inflamatorie pelvină. Aceasta este o infecție a unui organ pelvin feminin, inclusiv uter, ovare sau trompe. Presiunea asociată poate provoca dureri. Durerea se intensifică cu cât inflamația ajunge mai atânc în țesuturi.

Sarcină extrauterină

Aceasta este o altă cauză a apariției durerii în timpul actului sexual. Sarcina extrauterină se traduce prin fătul care crește în afara uterului.

Notă: Niciodată nu ar trebui să ai relații sexuale imediat după naștere sau după o intervenție chirurgicală. Mai mult, orice problemă ginecologică se traduce cu durere în timpul actului sexual. Alte cauze ale durerii includ boli cu transmitere sexuală și debutul menopauzei.

Uscăciunea vaginală și tratarea ei, fără inhibiții