De ce trebuie să faci cură cu probiotice şi prebiotice toamna

Publicat: Vineri, 12 Septembrie 2014 17:55 // Actualizat: Vineri, 12 Septembrie 2014 17:57 // Sursa: romaniatv.net

Bolile copilăriei sunt "un rău necesar", pentru că învață sistemul imunitar al copilului cum să lupte cu boala și îi creează acestuia o bancă de anticorpi pentru toată viața. Dar asta nu înseamnă că bolile grave sau complicațiile lor pot fi considerate firești.

Foto: hbmag.com

Pentru a ne proteja copilul de aceste îmbolnăviri serioase avem la îndemână soluții simple și dovedite științific. Una dintre acestea este creșterea apărării naturale a organismului prin reechilibrarea florei intestinale. Acum este momentul să începeți o cură cu probiotice și prebiotice. Iată cum acționează acestea pentru sănătatea copiilor.

Intestinul conține 60%-70% din celulele imunitare ale organismului. De aceea, flora intestinală exercită un efect de barieră care limitează pătrunderea și înmulțirea agenților patogeni. Un studiu, în care au fost incluși 135 de copii preșcolari și școlari, demonstrează că o floră intestinală reechilibrată, prin administrarea de probiotice și prebiotice, ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii și a celor gastrointestinale, scrie doctorulzilei.ro.

Studiul, coordonat de Mario Cazzola, a fost prezentat în cadrul Congresului ORL al European Respiratory Society (2010). În cadrul studiului, copiii au fost împărțiți în 2 grupuri: unii au primit un placebo, iar celorlalți li s-a administrat zilnic un pliculeț ce conținea o combinație unică de: probiotice de la Institutul Rosell, prebiotice (fructo-oligozaharide din sfeclă de zahăr) și vitamina C.

După 3 luni, rezultatele au fost următoarele: în rândul copiilor care au primit probiotice, prebiotice și vitamina C, riscul de boli infecțioase a fost cu 25% mai mic comparativ cu grupul placebo, iar numărul copiilor care au absentat de la școală din cauza unei îmbolnăviri a scăzut cu 40% în raport cu grupul placebo.

Una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la copii în perioada de tranziție vară-toamnă este gastroenterocolita. Această infecție digestivă este de obicei trecătoare și fără urmări grave, însă simptomele devin de-a dreptul chinuitoare dacă nu sunt tratate rapid. Gândiți-vă că poate cu o răceală sau cu nasul puțin înfundat copilul poate merge la școală, dar din cauza diareei el este nevoit să rămână acasă. De aceea este esențial să avem la îndemână un remediu rapid și eficient în caz de diaree. În acest scop, medicii spun că ideal este să utilizăm un antidiareic care acționează rapid, reducând numărul scaunelor diareice și în același timp restabilind funcția normală a intestinului. Gelatina tanat este un astfel de antidiareic, care are proprietatea de a forma o peliculă protectoare la nivelul peretelui intestinal. Astfel se limitează contactul agenților patogeni cu mucoasa intestinală, contribuind la eliminarea lor prin scaun. Gelatina tanat are rolul de a restabili funcția fiziologică a peretelui intestinal și de a proteja mucoasa intestinală inflamată. Prin studii clinice s-a demonstrat că gelatina tanat are un efect rapid, care apare în primele 12 ore de la administrare.

Gelatina tanat nu se absoarbe sistemic, nu acționează asupra sistemului nervos central și nici asupra motilității intestinale. Este o substanță sigură în tratamentul sugarilor și copiilor. În plus, gelatina tanat are gust neutru, se dizolvă în puțină apă sau ceai și este acceptată cu ușurință de copii. Aceste aspecte sunt cu atât mai importante în cazul copiilor, cărora nu întotdeauna li se administrează ușor medicamentele.

Citeşte şi Drojdia de bere, o minune pentru sănătate şi frumuseţe

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 sep 19:47
... Bolile copilăriei sunt “un rău necesar”, pentru că învață sistemul imunitar al copilului cum să...
12 sep 18:20
...cum să lupte cu boala și îi creează acestuia o bancă de anticorpi pentru toată viața. Citește …read more ...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H