De ce va fi FILMAT examenul pentru permisul auto. Explicaţiile oficialilor privind eliminarea ŞPĂGII

Ministerul de Interne a supus dezbaterii publice un proiect de modificare a Codului Rutier care prevede instalarea de sisteme de supraveghere audio-video la bordul maşinilor folosite pentru examenul auto. Mihai Enache, purtător de cuvânt al Direcţiei Regim Permise de Conducere, a precizat vineri, la România TV, că imaginile astfel obţinute vor putea fi verificate timp de un an de zile.

05 apr. 2013, 08:11
De ce va fi FILMAT examenul pentru permisul auto. Explicaţiile oficialilor privind eliminarea ŞPĂGII

Maşinile vor fi dotate cu un sistem audio-video care va permite înregistrarea conversaţiilor dintre poliţistul examinator şi candidat, precum şi ceea ce face cel ce aspiră la permisul auto.

Astfel, este limitată posibilitatea şpăgii în acest caz, dar acest nu este singurul obiectiv al autorităţilor. „Măsura nu este în primul rând pentru eliminarea şpăgii, cât pentru a fi asigurată legalitatea examenului pentru permisul auto”, a declarat Mihai Enache, la România TV.

Un alt avantaj ar fi cel că un candidat respins poate contesta decizia, iar probele audio-video vor ajuta la soluţionarea corectă a contestaţiei.

Imaginile vor fi stocate timp de un an, iar accesul la ele îl vor putea avea doar instituţiile cu competenţe în acest domeniu.

„Noi propunem ca aceste materiale să se studieze de către serviciul public comunitar judeţean care organizează examenul de obţinere a permisului de conducere pentru cel mult un an de la data examenului”, a mai spus Enache.

Un sistem similar va fi instalat şi pentru motociclete, dar menirea sa principală este stabilirea unei căi mai uşoare de comunicaţie între candidat şi poliţistul examinator, aflat într-un autoturism.

CITEŞTE AICI PRINCIPALELE MODIFIRĂRI PROPUSE LA CODUL RUTIER

Alte modificări ale Codului Rutier propuse de către Ministerul de Interne sunt creşterea perioadei de suspendare a permisului până la 4 luni şi creşterea cuantumului amenzilor pentru exces de viteză şi neacordarea de prioritate pentru pietoni.