De la întâlniri față în față și până la consultații juridice online cu avocați profesioniști este doar un pas

În ziua de azi, când ne confruntăm cu efectele unei pandemii scăpate de sub control, dar și în contextul unei digitalizării tuturor serviciilor, consultațiile juridice online s-au transformat dintr-o raritate într-o necesitate și o realitate a zilelor noastre.

18 aug. 2021, 16:40
De la întâlniri față în față și până la consultații juridice online cu avocați profesioniști este doar un pas

Dacă până nu de mult nimeni nu-și putea imagina ca ar putea apela la un avocat online oricând are de discutat o problemă juridică, acum, când telemunca a devenit o normalitate și nenumărați profesioniști au descoperit că pot fi la fel de productivi online, ca și în viața reală, când ai nevoie de consultanță juridică rapidă nu mai trebuie să apelezi la forumuri și grupuri de pe rețelele sociale, ci poți lua legătura direct cu un specialist.

Extinderea serviciilor lor în mediul online este un pas pe care l-au făcut multe case de avocatură din România și astfel, dacă ai nevoie de consultanță avocat online, trebuie doar să găsești o casă care oferă astfel de servicii. Chiar și conceptul de Business Law a atins un cu totul alt nivel de dezvoltare față de anii trecuți deoarece o mulțime de avocați oferă acum servicii complete pentru firme, începând cu înființarea unei societăți și continuând cu diferite aspecte în care un antreprenor ar putea avea nevoie de un avocat.

De ce să apelezi la un avocat online?

Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să apelezi la un avocat online în orice problemă juridică, fără să stai vreodată pe gânduri. Un avocat online nu este cu nimic mai prejos decât un avocat pe care îl poți întâlni fizic deoarece are aceeași pregătire.

Mai mult, majoritatea avocaților care își oferă serviciile pe internet stau la dispoziția clienților lor și în mediul fizic, dar de multe ori, pentru clienți, mai ales atunci când este vorba doar de o problemă ce necesită consultanță, este mult mai practic, mai economic și mai eficient să discute pe internet.

Posibilitatea de a contracta serviciile unui avocat în mediul online oferă antreprenorilor, dar și persoanelor fizice obișnuite care au ales o viață tihnită, în mediul rural, în detrimentul agitației din orașele mari, șansa de a beneficia de sfatul unui avocat cu experiență fără să se mai deplaseze fizic până la el și să cheltuiască sume fabuloase pe transport și eventual, cazare.

În ziua de azi, cu doar câteva click-uri poți ajunge la avocatul de care ai nevoie și discuta problemele juridice care te frământă sau să rezolvi chestiuni în care ai nevoie de sfatul unui expert, fără să te ridici de la birou, în confortul propriului sediu sau chiar de la tine de acasă.

Așa cum era de așteptat din partea unor adevărați specialiști, avocații care își oferă serviciile online au în general platforme foarte intuitive, pe care pur și simplu trebuie să le accesezi, să completezi niște câmpuri libere cu o serie de date de identificare și apoi le poți folosi ca mijloc de comunicare, dar și ca mijloc de plată.

Metodele de plată folosite de specialiștii în probleme juridice sunt metode securizate, care nu expun utilizatorii la niciun fel de pericol, iar când vine vorba de schimbul unor acte sau documente, lucrurile stau la fel de simplu datorită poștei electronice la care are acces orice persoană care se poate loga pe internet.

Persoanele care pot profita la maxim de serviciile unui avocat online sunt atât persoanele juridice, cât și cele fizice, care întâmpină probleme de ordin juridic. Practic, acum este floare la ureche să afli cine are dreptate într-o neînțelegere dintre tine și un vecin sau un cunoscut, să eviți o amendă ca de exemplu cele pentru încălcarea legii GDPR sau să te consulți cu un specialist când vrei să-ți înființezi o societate comercială. Când vine vorba de motivele pentru care ai putea avea nevoie de un avocat, avem de-a face cu o sferă foarte largă de opțiuni.

Avocații online, ca și cei din mediul fizic, sunt specializați în drept civil, comercial, medical, penal, dreptul muncii sau dreptul familiei, putând oferi sfaturi competente pentru orice fel de situații.

Meseria de avocat este una din acele meserii în care contactul fizic cu clientul nu este absolut necesar, motiv pentru care mulți specialiști s-au hotărât să facă pasul de la mediul fizic la cel virtual în avantajul clienților lor și bugetului acestora.