De miercuri, românii care intră în Bulgaria trebuie să prezinte certificat de vaccinare sau test Covid negativ. Precizări importante de la Poliţia de Frontieră

Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, că autorităţile de la Sofia au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.

31 aug. 2021, 19:11
De miercuri, românii care intră în Bulgaria trebuie să prezinte certificat de vaccinare sau test Covid negativ. Precizări importante de la Poliţia de Frontieră

Astfel, România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conţine aceleaşi date ca şi Certificatul digital COVID al UE, transmite Poliţia de Frontieră.

Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerinţa prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat şi copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Citeşte şi Bulgaria intră pe lista galbenă, anunţă ANAT. Cum pot turiştii români să evite carantina la întoarcerea din ţara vecină

Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

* P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu

* P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj

* P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj

* P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman

* P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Călăraşi, P.T.F. Zimnicea – Svishtov şi P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului ţării.

Detalii pe: https://www.mae.ro/travel-conditions/3677#806


loading...