De pus în ramă. Top 10 cele mai ruşinoase ratări ale starurilor, de la Messi la Ronaldo VIDEO

Marii fotbalişti şi-au câştigat celebritatea după mii de minute trudite pe terenul de joc, însă în dreptul fiecăruia stă cel puţin un moment pe care ar vrea să-l facă uitat. Istoria însă nu poate fi ştearsă, ci este o mărturie a faptului că, oricât ar fi de talentaţi, Messi, Ronaldo sau Neymar sunt şi ei oameni. Iată cele mai incredibile ratări ale vedetelor din fotbal.

06 mart. 2016, 09:15
De pus în ramă. Top 10 cele mai ruşinoase ratări ale starurilor, de la Messi la Ronaldo VIDEO

10. Cristiano Ronaldo

Starul portughez s-a făcut de râs pe când juca pentru Manchester United, într-un meci contra lui Sheffield United. El a primit o pasă perfectă de la Giggs, în faţa porţii goale, dar a trimis peste bară din 5 metri.

9. Neymar

Brazilianul este una dintre stelele fotbalului, cu un potenţial uriaş, unul dintre favoriţii la câştigarea Balonului de Aur, însă fanii nu pot uita execuţia sa dintre-un amical cu Ecuadorul, jucat în 2014. Doar trei metri îl despărţeau de poartă şi totuşi starul Barcelonei a şutat în transversală.

8. Fernando Torres

Spaniolul nu a fost destul de convingător la Chelsea, iar din perioada jucată în Premier League datează cea mai mare ratare a carierei sale. S-a întâmplat într-un meci contra celor de la United, când echipa sa era condusă cu 1-3. După ce a driblat şi portarul, El Nino a trimis pe lângă bară din faţa porţii goale. Era minutul 82 şi Torres a ratat şansa de a relansa partida.

7. Ryan Giggs

Cea mai mare ratare a galezului de la Manchester United a fost consemnată în 2003, într-un meci cu Arsenal, jucat în Cupa Angliei. L-a driblat pe portarul “tunarilor”, David Seaman, dar apoi a trimis peste bară, iar Arsenal a câştigat meciul cu 2-0.

6. Luis Suarez

Ratarea uruguayanului este recentă, consemnată într-unul din meciurile jucate de FC Barcelona la începutul acestui an, contra celor de la Espanyol. Meciul a contat pentru Cupa Spaniei, iar Messi şi Neymar au compensat nereuşita lui Suarez, iar FC Barcelona a câştigat partida cu scorul de 4-1.

5. Mario Balotelli

Atacantul italian s-a acoperit de ruşine într-un meci contra lui QPR, pe vremea când evolua pentru FC Liverpool. Mingea şutată de Adam Lallana a fost respinsă de portar chiar în picioarele lui Balotelli, care a avut o execuţie comică, incompatibilă cu statutul de vedetă al italianului.

4. Lionel Messi

Există o diferenţă uriaşă între Messi de la naţionala Argentinei şi cel de la Barcelona. Cel de la naţională a fost protagonistul unei ratări incredibile într-un meci cu Columbia, jucat anul trecut. Este adevărat şi David Ospina, portarul lui Arsenal, a avut o intervenţie eroică, însă Messi se afla într-o poziţie din care ar fi trebuit să înscrie.

3. Wayne Rooney

Atacantul lui United i-a lăsat pe toţi perplecşi cu execuţia sa din meciul cu Bayer Leverkusen, jucat în toamna lui 2013, în grupele Ligii Campionilor. L-a driblat pe portarul Bernd Leno, după care a ales o coluţie care l-a făcut pe managerul David Moyes să-şi acopere faţa, iar pe legendarul Alex Fergusson să-şi pună mâinile în cap.

2. Zlatan Ibrahimovic

Cifrele sale la PSG sunt incredibile, având 98 de goluri marcate în 113 partide. Cu toate acestea, suedezul are şi el momentul său de ruşine, bifat într-o partidă cu Reims, din prima etapă a sezonului 2014/2015. Ibra a marcat două goluri în respectiva partidă, dar socrul final a fost 2-2, asta şi pentru că tot el a trimis în bară, din câţiva metri.

1. Arjen Robben

Ratarea lui Robben are cu atât mai mare greutate, cu cât a fost consemnată în finala Campionatului Mondial din 2010, Spania-Olanda. Era minutul 62 şi tabela arăta 0-0 când Robben a avut şansa de a înclina decisiv balanţa în favoarea naţionalei sale, însă imprecizia sa şi inspiraţia lui Iker Casillas au făcut ca mingea să ocolească poarta. Este o ratare care îl va urmări toată viaţa pe Robben, pentru că Olanda a pierdut titlul mondial.