De tot râsul. PROIECT EUROPEAN de 5 milioane de euro, întârziat de un sens giratoriu proiectat greşit

Finalizarea unui proiect european privind realizarea unui nou bulevard în Râmnicu Vâlcea va fi întârziată cu trei săptămâni din cauza faptului că sensul giratoriu de racord cu un alt drum a fost dezaxat, prin proiectare, cu un metru.

10 sept. 2014, 08:59
De tot râsul. PROIECT EUROPEAN de 5 milioane de euro, întârziat de un sens giratoriu proiectat greşit

„Pare hilar, e adevărat, dar a dus la întârzierea proiectului şi implicit la finalizarea execuţiei lucrării. Un defect de proiectare a dus la o muncă inutilă. Când au demarat lucrările, constructorul a realizat gafa, că centrul sensului giratoriu nu dădea pe axul drumulului de racord, adică pe DN64, centura de sud a municipiului. Normal că asta a însemnat un nou proiect, alte măsurători şi implicit o întârziere de 3 săptămâni în lucrare. Acum lucrurile sunt la normal, în preajma datei de 1 octombrie se va circula pe noul tronson al Bulevardului Dem Rădulescu”, a precizat viceprimarul Eduard Vârlan, potrivit Agerpres.

Bulevardul Dem Rădulescu este un proiect european în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, iar prin execuţia acestuia se va asigura fluidizarea traficului dinspre Râmnicu Vâlcea spre centura de sud a oraşului, DN64 Bucureşti – Târgu Jiu.

Aceasta nu este prima gafă cu care se confruntă constructorii la astfel de proiecte în municipiu, pasajul suprateran Tudor Vladimirescu nu este prevăzut cu trotuare, deoarece în proiectul iniţial panta acestuia obtura o intersecţie, iar o altă stradă din Râmnicu Vâlcea nu are, de asemenea, trotuare, carosabilul fiind lat din gard în gardul caselor riverane.