De unde provine carnea de pui de la Kaufland. Puțini români știu ce pun, de fapt, în farfurie

Kaufland este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din România. Puțini clienți știu, însă, de unde provine carnea de pui vândută de retailerul german.

01 mart. 2024, 13:15
De unde provine carnea de pui de la Kaufland. Puțini români știu ce pun, de fapt, în farfurie
De unde provine, de fapt, carnea de pui de la Kaufland

Kaufland este unul dintre cele mai cunoscute supermarketuri de la noi. Cei mai mulți români au cumpărat cel puțin o dată produse de aici, mai ales atunci când vine vorba de alimente.

Fiind un lanț de magazine german, multe persoane cred că produsele sunt germane, inclusiv în cazul produselor alimentare, dar lucrurile nu stau deloc așa.

Spre exemplu, carnea de pui de la Kaufland este din România și provine de la trei mari producători: La Provincia, Cocorico și Fragedo, produsele lor fiind disponibile în toate magazinele din țară.

Citește și: De unde este carnea de mici de la Kaufland. Surpriză şi în ceea ce priveşte carnea de porc şi de vită

Carnea de pui de la Kaufland România

Fragedo este o marcă a Transavia, comanie care deține ferme în Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Timiș, Mureș, Harghita și Caraș Severin.

La Provincia este un brand 100% românesc, fiind o afacere de familie. Puiul lor ajunge și la alți mari retaileri precum Auchan.

„De la români, pentru români. O afacere de familie și un brand 100% românesc, un jucător important pe segmentul agroalimentar din România, LaProvincia se numără printre cei mai respectați producători locali de carne de pasăre”, se arată pe site-ul oficial.

Carnea de pui Cocorico vine tot din România și are o istorie interesantă. Nu doar că ajunge pe rafturile românilor, dar și pe cele ale străinilor, marca fiind apreciată și în restul Europei.

Citește și: Metoda prin care poți lua produse aproape gratis de la Kaufland. Reduceri de până la 90%

„Avicola Buzău, grupul de ferme Cocorico, a fost înființată în anul 1982 și se află amplasată în zona de la poalele Munților Carpați ai României, ce face parte din fertila Câmpie Română. (…). Peste ani, Cocorico a devenit una dintre cele mai respectate mărci, alese de milioane de oameni din România și restul Europei”, aflăm de pe site-ul oficial, citat de Fanatik.